Ingen har noen gang ledet Barcelona til flere seire i sine 50 første kamper enn Luis Enrique.
Da Barcelona i går fullførte nedsablingen av PSG ble Luis Enrique historisk. Aldri før har en Barcelona-trener vunnet så mange kamper i løpet av sine 50 første som det Enrique nå har gjort. Rekorden ble forøvrig sikret mot Valencia i helgen, da laget til Lucho gikk forbi laget til Helenio Herrera, som hadde 40 seire, 5 uavgjort og 5 tap. Luis Enriques mannskap står derfor med 42 seire, 3 uavgjort og 5 tap etter 50 kamper.
Både Pep Guardiola og Tata Martino hadde identisk statistikk etter sine 50 første, med 37 seire, 8 uavgjort og 5 tap. Enrique har tidligere uttalt at han ønsker å kopiere Guardiola ved å ta hjem trippelen. Nettopp dét ligger han godt an til, med ledelse i serien, en ventende cupfinale og gårsdagens avansement til semifinalene i Champions League. Skulle Enrique klare det vil laget trolig stå igjen med tidenes beste sesong for Barcelona, da man kommer til å trenge flere seire for å holde Real Madrid bak seg.
Skulle han gjøre det vil han fort bli sammenliknet med de to mest innflytelsefulle trenerne i klubbens historie — hvor de fleste holder Pep Guardiola og Johan Cruyff som de største. Cruyff på sin side måtte bygge opp laget da han kom til klubben, og kom ut av sine 50 første kamper med 31 seire 13 uavgjort og 6 tap. Nederlenderen er dog den treneren som har sittet lengst ved roret på Camp Nou, med sine åtte sesonger, og vant La Liga fire ganger, hvor alle var sammenhengene. Så gjenstår det å se om Enrique kan hamle opp med de rekordene.