I Paris ble franskmennene brukt som bankebrett. I kveld måtte PSG håpe på et mirakel for i det hele tatt å ha et berettiget håp om avansement, men Neymar og co. ville det annerledes:
Ter Stegen (8): Den unge tyskeren har rett og slett imponert etter overgangen, spesielt med tanke på hvor sjelden han faktisk spiller. Har en fin og sikker opptreden i Barca-buret også i kveld, og de prøvene han settes på består han med glans. Slipper dog inn et mål fra Zlatan, men som korrekt annuleres for soleklar offside. Utover i andre omgang får han flere farlige skudd mot seg men den agile tyskeren virker skrubbsulten på nok en smultring.
Alves (7): Dani Alves har variert fra det overraskende brukbare til det slaktbare katastrofale i årets sesong, og heldigvis er han nærmere det første i kveld. Har flere gode offensive involveringer enn vi har sett av Brasilaneren på lenge, og han slår også en nydelig assist til Neymar på 2–0. Klarer seg også overraskende godt defensivt i kveld, selv om både Rakitic og Piqué hjelper godt til på høyresiden.
Piqué (8): Piqué har, med svært få unntak, vært en klippe i 2015, og kveldens oppgjør er nok en god kamp av katalaneren. Har flere gode og avgjørende involveringer defensivt, og jammen er han ikke frempå med et brystnedtak og et frekt avslutningsforsøk inne i bortelagets boks før pause. Er som vanlig ekstremt ivrig på å bli med på moroa fremover, og blir av og til en smule panisk i klareringsspillet, men straffes ikke for dette i kveld.
Mascherano (8): Mascherano er en råtass til å vinne ball og til å stresse motspillere til å slå den neste pasningen noen avgjørende centimeter feil, slik at Barca kan gjenvinne ballen raskt. Han spiller en ny god kamp som midtstopper, og utrolig nok får han ikke en eneste hodeduell å bryne seg på mot Zlatan, Cavani og co. Langs bakken er Mascherano en pitbull terrier med teknikk og godt overblikk, og da blir det regelrett tannløst med de franske pudlene han møter.
Alba (7): Jordis fart og overblikk der bak er viktig i flere tilfeller før pause, hvor han løper opp potensielt farlige situasjoner. I tillegg er han ofte med fremover langs vingen og skaper plass sentralt for Iniesta. Vi har nok sett Alba enda vassere, men det er absolutt godkjent av den tidligere Valencia-backen.
Rakitic (7): Rakitic er selve motoren og løpskraften i Barcas sentrale midtbane, og komplementerer ballvirtuosen Iniesta og blekkspruten Busquets på en perfekt måte i kveldens oppgjør. Jobber beinhardt begge veier, har flere gode initiativ og virker ha et ønske om å involvere seg oftere enn tidligere. Hjelper høyremakker Alves i flere tilfeller og selv om vi gjerne skulle sett han fyre av noen solide langskudd for å presse ut motstanders forsvarsrekker, så kan man ikke klage på kroatens innsats.
Busquets (9): Busquets i form må være enormt frustrerende for hans motspillere. Ikke bare leverer han taklinger, bryter ballbaner og leser spillet som Lilli Bendriss, men han har også et driblereportoar og en pasningsfot som elegant plasserer de fleste konkurrerende DM’ene i skyggen. Kveldens første omgang er ikke feilfri, men du må ha syn som en jagerpilot for å finne noe å pirke i hos den teatralske blekkspruten fra Badía. Utover i andre omgang faller hele lagets intensitet noe da de trolig ser oppgjøret som avgjort, og alle spillerne virker regelrett sløve mot slutten av kampen.
Iniesta (9): De fleste har avskrevet Iniesta som den trollmannen han var på sitt beste, og ment at han er godt på vei nedover bakken i sin fotballkarriere. Heldigvis leverer han tidvis så glimrende at man føler seg styrket i troen på at magiens tid ikke er (helt) omme. Har en fantastisk assist til Neymar på 1–0 tidlig i første omgang, og har flere driblinger og raid utover i kampen som minner om gammel storhet. Får ikke muligheten til å briefe ytterligere etter pause siden han byttes ut med sin gode kamerat Xavi.
Suárez (7): Etter flere gnistrende forestillinger fra den hardtarbeidende uruguayaneren den siste tiden var det nok mange som tippet han som målscorer også i kveld. Suárez jobbet bra i kveld også, men fikk aldri notert seg for de største sjansene, og uteble dermed fra måltavla denne gang. Spiller nok en god kamp, men vi har sett både han og Messi vassere tidligere. Stort sett hele laget virker mette etter 2–0 målet og ser seg igrunn fornøyde med å trille ball og forsøke å kontrollere inn uten å slite seg ut. Da går naturlignok også underholdningsverdien noe ned, samt muligheten forsvinner for å sende franskmennene hjem i oljeglasert skam.
Messi (5): Den godeste Lionel har nok sett seg lei av å ydmyke gamle lagkamerater og tar seg en relativt rolig dag på jobben. Slår seg på i noen få øyeblikk utpå banen, og PSGs støtteapparat flyr kontant i garderoben etter kvalmenedsettende, men det blir for lite vilje og spillelyst på den ellers så fabelaktige argentineren i kveld. Settes i skyggen av en leken og svært solid Neymar i kveldens kamp, og virker ikke å ha noen problemer med det. Individuelle rekorder og hyllest står absolutt ikke fremst i Messis tankekø, og når det drar seg til med viktigere oppgjør kommer han garantert sterkere tilbake. Spiller dog ingen dårlig kamp i kveld heller, men sammenlignet med tidligere Messi-standard er han langt unna toppkarakter. En kamp helt på det jevne avsluttes med et fiffig forsøk på tampen som kun er en skliende standfot unna scoring, men Messi er neppe ferdigscoret i årets CL.
Neymar (9-BB): Neymar har den siste tiden motatt kritikk for sin dalende formkurve, men i de siste kampene har han virkelig vist seg fra en bedre side. I kveldens kamp er brasilianeren tilbake på lekeplassen, og de fire år gamle barna som står beundrende og ydmyket igjen er PSGs oljesjeikinspirerte milliardtropp. Dribler synsproblemer på franskmennenes forsvarsspillere, og kun en småsnill norsk dommer holder dusjkrana i bortegarderoben tørr gjennom kampen. Får en nydelig gjennombruddspasning av Iniesta som han vakkert ekspederer i mål etter å ha rundet keeper. Før pause kommer han luskende som reven på enka og stanger inn 2–0 på Alves’ gode innlegg, og Luiz må igjen rive seg fortvilet i løvemanken. Fortsetter etter pause med smilet på lur og raske dribleføtter, og det oser spillelyst og glede av Neymars bidrag i kveld, banens beste.
Innbytter:
Xavi (5): Kommer inn for Iniesta tidsnok til å få spilt hele andre omgang, og gjør sine saker fint, uten å imponere nevneverdig. Dog skyldes dette i hovedsak at Barcelona virket fornøyde med 2–0 og kollektivt falt mange prosent i intensitet og spillelyst. Mange hakk under Iniesta i kveld, men også i en helt annen spillemessig omgang.
Roberto (5): Sergi Roberto erstatter Busquets drøye ti minutter inn i andre omgang, og er kanskje noe av grunnen til hjemmelagets kvalitative drop etter hvilen. Har noen småfine involveringer og forsøk, men det er ingen god periode for Barcelona etter Robertos innhopp, og da gjenspeiles det i karakteren.
Pedro (5): Får et kvarter på vingen etter at Suárez byttes ut, og løper som vanlig ekstremt mange meter på den korte tiden han får. Blir dog lite konstruktivt ut av det hele, og som resten av hjemmelagets spillere lider Pedrito av en lav intensitet og manglende iver etter å hamre flere nagler i den franske kista. Men med 5–1 sammenlagt mot et såpass sterkt lag som PSG kan man vel ikke være misfornøyd?