FC Barcelonas damelag vinner den spanske serien for fjerde året på rad.
Etter at Atlético Madrid spilte 1–1 mot Valencia lørdag, kunne Barcas damelag starte feiringen. Tross uavgjort mot Oviedo Moderno søndag og med én resterende kamp å spille, er Xavi Llorens’ tropp sikret seriegullet nok en gang.

Fire på rad

De suksessfulle damespillerne står dermed likt med Athletic Bilbao og Levante som har vunnet flest ligagull (4) i Primera División for kvinner, også kalt Superliga Femenina. Barca er dog det eneste laget som har klart å bli seriemestre fire år på rad etter at ligaen ble opprettet i 1988. Dermed har Llorens’ tropp passert Athletic Bilbao og Rayo Vallecano som begge har tatt tre sammenhengende gull.

Imponerende målforskjell

Med én kamp igjen å spille, står damene fra Barcelona tilbake med kun to uavgjort og tre tap. De har også satt rekord ved å ha scoret spektakulære 88 mål mot å ha sluppet inn ni, hvilket utgjør en imponerende målforskjell på 79.
Damelaget har vunnet den spanske cupen tre år på rad, samt vunnet den katalanske cupen fem ganger siden 2009. Fortsetter spillerne progresjonen, kan de hevde seg blant de beste lagene på internasjonalt nivå. I 2013/2014 kom Barcelona til kvartfinalen i Champions League, hvilket er deres beste plassering så langt.