Det har Barças president angivelig bekreftet til nysgjerrige chilenske medier.
Josep Maria Bartomeu har avslørt til den chilenske avisen Mercurio at Alexis Sánchez ikke er til salgs i sommerens overgangsvindu.

– Alexis er ikke en spiller som er på markedet for Barcelona. Han har en kontrakt med oss, det er helt sikkert, sa 51-åringen.

Katalaneren ble også bedt om å svare på de siste dagers rykter om at Juventus er på jakt etter Alexis.

– Vi kjenner ikke til noen interesse fra Juventus, og har ikke mottat noe offisielt. De må i så fall snakke med spillerens agent. Jeg har lest mye i disse dager, om sommerens overgangsmarked… Det er så mange rykter at det er best å ikke kommentere dem, sa Bartomeu til Mercurio.

Presidenten understreket videre at Barça ikke har noen som helst planer om å selge chileneren.

– Jeg gjentar, Alexis er ikke til salgs; han har en nåværende kontrakt hos oss, er en spiller på vårt lag, han er her, og har gjort en formidabel sesong med Barcelona. Han er i våre planer for den neste sesongen. Vi har alltid ønsket å beholde ham, fordi han er en høyt verdsatt spiller i denne klubben, poengterte presidenten.

Til slutt ble Bartomeu også spurt om de to øvrige chilenske landslagsspillerne, som ifølge ryktene har en fremtid i Barça — nemlig Arturo Vidal og Claudio Bravo.

– Jeg vet ingenting om spillere som Vidal og Bravo. Det eneste jeg kan referere til, er de spillerne som er en del av laget. Resten er bare rykter på markedet, avsluttet han.

FOTO: FCBarcelona.es