Deulofeu møtte i dag pressen, sammen med Fernando Torres, foran landskampen mot Bolivia.
Deulofeu har som kjent blitt tatt opp til Spanias tropp som møter Bolivia førstkommende fredag. Om han får spille vil han bli den nest yngste Barcelona-spilleren som representerer det spanske A-landslaget. Bojan Krkic fikk sin landslagsdebut i en alder av 18 år. Mange spør seg nå om Deulofeu kan være aktuell for VM i Brasil. Selv konsentrerer han seg om denne uken.

— Jeg tenker ikke på Brasil. Jeg må nyte den neste uken, og lære av disse stjernene. Så får vi se hva som skjer etter det. Landslaget har gitt meg denne sjansen, og jeg ønsker å gjøre så mye ut av den som mulig.

Jesús Navas er for tiden skadet, og Deulofeu har blitt lansert som en potensiell erstatter av diverse medier.

— Navas er skadet, men jeg tenker ikke noe mer over det. Vi har mange gode spillere, så jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden.

Han benyttet også situasjonen til å takke lagkameratene sine fra Barcelona, spesielt Xavi, Iniesta og Busquets.

— De behandler meg bra, og får meg til å føle meg viktig på landslaget. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har blitt mottatt. Det er fantastisk å være her, og jeg er glad for å spille med så gode fotballspillere.

I tillegg til å bli kalt opp på landslaget for første gang, har Deulofeu nettopp returnert fra lån hos Everton. Han er nå klar til å ta plass på førstelaget til Barcelona. Det skjer med andre ord mye rundt 20-åringen for tiden.

— Denne uken har vært fin, fantastisk. Det har blitt offisielt at jeg drar tilbake til Barcelona, som regner med meg. Jeg er veldig fornøyd med å komme hjem igjen.

På pressekonferansen ble han også spurt om utlånet til Everton. Deulofeu uttalte seg veldig positivt om oppholdet i den engelske klubben.

— Det var en veldig positiv opplevelse. Jeg har lært mye, både som fotballspiller og som person. Det var synd at jeg var ute med skade i to måneder. Jeg føler at jeg kunne bidratt med mer. Nå er jeg tilbake i Barcelona, som hele tiden var målet mitt. Nå skal jeg jobbe for Barcelona.

Del Bosque utelukker ingen ting

Deulofeu var ikke i den 30 mann store bruttotroppen som har ble lansert til VM, og det var derfor overraskende for mange at Deulofeu ble kalt opp til fredagens kamp. Spania har dog mange skader og usikre spillere, og landslagssjef Del Bosque utelukker ingen ting frem til VM. Han skulle i utgangspunktet offentliggjort den ferdige VM-troppen sist søndag, men har utsatt avgjørelsen til 2. juni.

— Vi har stor tiltro til Deulofeu. Han gjorde det bra i Everton, og han kan bli en løsning dersom noen blir forhindret av skader.

Til kampen mot Bolivia har Deulofeu blitt gitt nummer syv, mens Pedro, som ofte har brukt samme nummer, har fått tildelt nummer elleve. De andre Barcelona-spillerne i troppen vil bruke sine vante numre: Pique (3), Iniesta (6), Xavi (8), Cesc (10), Busquets (16) og Alba (18).
Om du ønsker å bli bedre kjent med Deulofeu har vi laget en liten artikkel med diverse fakta om Barcelonas hjemkomne unggutt.
Bilde: fcbarcelona.com