I et ekslusivt intervju med Champions Matchday i forkant av Barcas bortekamp i Paris, har Luis Suárez snakket om Barca-drømmen, gatefotball og lysten til å vinne.

Suárez om klubbskiftet og overgangen

— Jeg har alltid ønsket å spille her. Det var en drøm som kom i oppfyllelse.

Suárez ser ut til å ha funnet godformen og sin plass i Barcelonas stjernespekkede angrepsrekke, og siden årsskiftet har også målene begynt å renne inn. På spørsmål om hvordan han føler seg som en del av laget svarer Luis:

— Alt er bra. De første månedene må man bli kjent med lagkamerater, men jeg trives svært godt nå.

Suárez innrømmer videre at mulighetene for å kjempe i toppen av Champions League var en stor motivasjonsfaktor for bytte av klubb.

— Barca er alltid en kandidat til å vinne CL. Det er for meg et stort pluss siden mine tidligere klubber egentlig aldri var med å kjempet om disse trofeene.

Videre ble Uruguayaneren spurt om hvordan det føles å spille med stjerner som Neymar og Messi, og hvordan han ser Barcas muligheter til å vinne CL-finalen i Berlin.

— Det viktigste er å tilpasse seg måten de (Lioney) spiller på og bevegelsesmønstrene, og å gjøre det lettere for dem. De er fantastiske spillere, men du må jobbe for å hjelpe laget uansett hvem som spiller den dagen.

— Å spille for et lag der alle vil vinne samtlige kamper og alle turneringer, er et tegn på at alt handler om pokaler – enten det er Champions League, serien eller andre trofeer. Vi kan absolutt nå finalen i Berlin.

Hvordan det hele startet

«Luisito» fikk også spørsmål om hvordan han endte opp som fotballspiller, og fortalte villig om barndommen og det å spille fotball langs gatene i Montevideo.

— Jeg ville alltid spille med kompisene mine og slå dem, helt fra jeg var fem eller seks år. Jeg hatet å tape. Jeg husker jeg la igjen mye innsats på treningene og i kampene allerede fra jeg var barn, og den innsatsen har vært med å forme meg til den personen jeg er i dag.

— Å spille gatefotball i hjembyen har helt klart formet meg som spiller. Vi spilte uten sko langs gatene med en ball laget av papir. Det er slike ting man lærer av, fra tidlig alder. Slike opplevelser gir deg stadig den ekstra gnisten til å stå opp og vokse med utfordringene.

Suárez er høyst sannsynlig å finne i Enriques start-ellever i borteoppgjøret mot Paris Saint Germain, og med tanke på Uruguayanerens evne til å storspille i de viktigste kampene kan det fort bli nok en minnerik affære for stjernespissen. Om samspillet med Messi og co. sitter som vi alle håper finner vi ut i kveld kl 20.45. Kampen sendes på Viasat Fotball (viaplay).