Verdens beste fotballspiller har ikke tid til å stoppe opp og reflektere.
Lionel Messi har nylig stilt til et eksklusivt intervju med FC Barcelonas offisielle magasin. Han føler seg bra og er sulten på suksess igjen. Argentineren fortsetter å knuse rekorder i den blårøde drakten. I november ble han toppscorer i La Ligas historie. I mars scorte han sitt 23. hattrick for Barcelona og gikk forbi Telmo Zarra fra 1950-tallets Athletic Club. Den samme mannen hadde også toppscorer-rekorden. Messi er fortsatt like sulten på mål og er enda mer målrettet enn før.

Du virker glad både av og på banen. Hvordan har dette speilet ditt spill på gresset?

— Ja jeg føler meg bra. Sannheten er at jeg startet sesongen på en annen måte etter hva som skjedde med meg forrige sesong. Jeg hadde et vanskelig år utenfor banen samt dårlig form og skader. Nå føler jeg meg som normal igjen.

Etter en vanskelig sesong er du nå tilbake til ditt beste. Du har allerede scoret like mange mål som hele forrige sesong. Føler du deg tilbake på ditt beste?

— Som jeg sa, jeg var ujevn (i formen) i fjor. Jeg var ute en del pga. skade. Når jeg kom tilbake føltes det bare ikke riktig. Det var et år jeg har prøvd å glemme så fort som mulig ved hjelp av mye hard jobbing, smil og innsats slik jeg alltid har gjort.

Tok du med deg noen positive ting fra i fjor? Kanskje med tanke på perspektiv?

— Ja visst. Du lærer fra alt som skjer. I løpet av hvert år prøver jeg å ta med meg det positive fra hvor som helst for så og forbedre meg. Det er slik man vokser, lærer og gjør fremskritt.

Denne sesongen har du to spisser sammen med deg som hjelper med ansvaret for å score. Hjelper det på presset? Før var det nesten som om hvis Messi ikke scoret, vant ikke Barça.

— Sannheten er at jeg aldri så det på den måten og jeg følte meg aldri tvunget til å score mål. Barça har alltid hatt gode spisser. Det er ikke bare nå med Ney og Luis, som vi får så mye ut av fordi de er verdensklasse. De gir oss ikke bare mål, men mye annet og av den grunn er jeg rolig.

Hva slags mål liker du å score? Mål med mye «build up», mål fra utsiden av boksen, frispark, etc. Har du noen preferanser?

— Jeg bryr meg ikke så lenge den går inn!

Når du scorer et hattrick tar du stolt med deg ballen hjem etter at dine lagkamerater har signert den. Er det et spesielt suvenir?

— Jeg signerer den også fordi det er en anerkjennelse av hele laget. Uten mine lagkamerater ville jeg ikke ha oppnådd alt jeg har på det individuelle nivået og jeg føler dette med et hattrick, mer enn noen gang, fordi jeg trenger dem (lagkameratene) for å score mål. Så derfor er det et fint lite suvenir når alle har signert.

Husker du alle dine hattrick?

— Akkurat nå, nei. Jeg må se målene eller ha noen som forteller meg om dem for at jeg faktisk skal huske dem.

Er det et du spesielt likte?

— Det jeg scoret når vi spilte 3-3 på Camp Nou mot Real Madrid var veldig spesielt for meg. På grunn av hva det betydde i den kampen og fordi for meg var det mitt første hattrick og det holdt oss godt plassert i ligaen. Vi vant riktig nok ikke La Liga den sesongen, men i det øyeblikket var det veldig spesielt.

Når du skyter, gjør du det instinktivt?

— Ja, fordi i en kamp kan alt skje så fort og du har gjerne ikke tid til å tenke om du skal skyte med høyre eller med venstre. Du ser etter den kjappeste løsningen i en hver situasjon.

Hvilken gratulasjon eller kommentar fra en motstander har gjort deg mest glad etter et mål eller hattrick?

— Jeg husker i kampen mot Real Madrid (i 2007), etter kampen var over, kom Rául bort til meg for å gratulere meg. Han sa et par ting til meg som i det øyeblikket var veldig snilt med tanke på hvem Rául var og hva den kampen betydde. Jeg kommer nok alltid til å huske det øyeblikket.

Du er nå 27 år gammel. Du er en voksen mann og på ditt beste som fotballspiller. Guttungen som kom til La Masia som 13-åring har blitt verdens beste fotballspiller. Hva ser du når du tenker tilbake?

— Fra et sportslig synspunkt så ser man seg aldri tilbake fordi alt skjer så fort. Det er fortsatt mye å spille for og det er alltid nye mål som skal scores. Det skjer mer utenfor banen når jeg er hjemme med min kone og sønn. Vi kjenner hverandre fra når vi var små så noen ganger husker vi ting som har skjedd med oss og da kjenner vi at tiden har gått, hvordan vi vokser og hvordan livet er. På banen er dette mye vanskeligere og jeg kommer ikke til å «se meg tilbake» før etter karrieren min er over.

Sønnen din, Thiago, er nå to år gammel. Du er en erfaren far. Hvordan har dette forandret deg? Har det hjulpet deg til å modne på noen måte? Vises det på banen?

— Forandret? Det har forandret alt. Han kommer først foran alt mulig annet. Det har forandret meg med tanke på hvordan jeg ser spillet. Før, hvis jeg tapte eller gjorde noe feil, kunne jeg ikke snakke med noen på nesten tre, fire dager. Nå hvis jeg taper en kamp drar jeg hjem, ser sønnen min, og glemmer alt. Sinnet holder seg på innsiden. Det å være far har hjulpet meg til å vokse og jeg tror det er en naturlig del av å modne som person. Det har hjulpet meg ved at jeg ikke blir gal på grunn av fotball ved å tenke at det finnes andre ting i livet også.