Onsdag kveld møter Barça de franske serielederne på Parc des Princes. Slik var PSGs vei til kvartfinalen i Champions League:

Gruppespillet

I en gruppe bestående av PSG, Barça, Ajax og APOEL var det forventet at de førstnevnte skulle avansere fra gruppespillet uten nevneverdige problemer. Pariserne kom likevel trøblete i gang med 1–1 borte mot Ajax. Med tanke på at de i runden etter ventet gjester fra Barcelona, la virkelig Zlatan og co unødvendig press på egne skuldre med poengtap i Amsterdam.
Press eller ikke, PSG tok utfordringen på strak arm og vant overbevisende 3–2 etter scoringer av David Luiz, Verratti og Matuidi. Barças mål ble kreditert Neymar og Messi.
Som gruppeledere unngikk PSG å bruke unødvendige krefter på å hente seks poeng fra kypriotiske APOEL. 1–0 på både borte- og hjemmebane var fasiten, med to gruppespillkamper igjen å spille.
Så sto Ajax for tur, med et hevnlystent fransk mannskap på motsatt banehalvdel. 90 effektive spilleminutter senere sto det 3–1, stadig gruppeledelse og et flust av selvtillit til PSG. Premisset for borteoppgjøret på Camp Nou var satt, i en kamp som skulle fungere som en ren gruppefinale.
Men på Camp Nou viste Luis Enrique at hans mannskap vet å slå til når det gjelder som mest. Hans mye omtalte, nykomponerte angrepstrio nettet endelig — alle mann alle – i én og samme kamp, og overmannet gjestene med 3–1. Tap og andreplass betydde at PSG måtte belage seg på å møte en gruppevinner i åttendedelsfinalen, med det avgjørende returoppgjøret på bortebane.

Chelsea

Og en gruppevinner skulle de så absolutt møte. Trekningen ga Blanc mulighet til å revansjere seg mot laget som sto i veien året før, nemlig Chelsea.
I det første oppgjøret, i Paris, regelrett utklasset PSG engelskmennene, og en langt fra generøs Courtois var det eneste som sto mellom PSG og storseier. Belgieren nektet å plukke ut mer enn én ball fra nettet, og sikre nærmest egenhendig Chelsea et meget heldig 1–1-resultat.
Dermed var Chelsea favoritter før den andre og avgjørende kampen i London. Óg enda større favoritter skulle de bli. Zlatan Ibrahimovic fikk nemlig et feilaktig idømt rødt kort etter en halvtime, og engelskmennene hadde dermed åtte tær i kvartfinalen. Selv med ti menn – på bortebane – overkjørte PSG hjemmelaget, men maktet ikke å pirke ballen over streken. Da Gary Cahill scoret ti minutter før slutt ga nok den fransktalende delen av Stamford Bridge opp, men i det 87. minutt steg ingen andre enn tidligere Chelsea-forsvarer David Luiz til værs og stanget inn utligningen som skaffet PSG livsviktige ekstraomganger. Men heller ikke i første ekstraomgang så det ut som at det skulle gå PSGs vei. Eden Hazard førte hjemmelaget til 2–1-ledelse på et straffespark. Men etter utallige forsøk – og 180 minutter med motgang – tok Thiago Silva ansvar og utlignet til 2–2 med et utsøkt hodestøt. Vips, så var pariserne i kvartfinalen, med flere scorede bortemål enn Mourinhos menn.

Kvartfinalen

Onsdag klokken 20.45 spilles altså det første av to kvartfinaleoppgjør mellom Barça og PSG i Champions League. Katalanerne har fordelen av å spille returoppgjøret på hjemmebane, som spilles tirsdagen etter – 21. april – på Camp Nou.
Hvem tror du når semifinalen?