Den franske midtstopperen er på god vei til å overbevise Barca-fansen om at han var verdt den kostbare overgangen fra 2014.
Jérémy Mathieu skapte overskrifter da Barcelona signerte den da 30-årige midtstopperen for hele 20 millioner euro. Han ble dermed en av de mest kontroversielle signeringene i fjor, ikke på bakgrunn av kvalitet, men på grunn av den svimlende summen for en spiller som ikke lenger var i tyveårene. Ifølge Weloba skal Mathieu være den dyreste forsvarsspilleren over 30 noensinne. Kun fire angrepsspillere; Eto’o, Batistuta, Diego Milio og Zlatan, var dyrere ved samme alder.

Fortsetter å overbevise

Den tidligere Valencia-spilleren har scoret to helt essensielle mål de siste par kampene, og har gradvis vokst seg inn i Barcas forsvarsfirer. Han har spilt 30 kamper, hvorav han har startet 25, og har heller ingen større feil på egen kappe. Franskmannen har stått for tre scoringer og fem assists siden han kom til klubben, og viser dermed styrke offensivt så vel som defensivt. Forhåpentligvis har skeptikerne nå innsett at signeringen av Mathieu ikke var så altfor dyr likevel.

Forsvar som scorer

Takket være Mathieus nettkjenning mot Celta forrige runde, har Barcelonas forsvarsspillere scoret nest mest mål i La Liga. Kun franskmannens gamleklubb, Valencia, ligger foran etter at forsvarsspillerne har stått for ni mål denne sesongen. Piqué, Mathieu og Alba har til sammen satt inn syv mål for katalanerne. Mesteparten av disse målene skyldes trolig et velfungerende, taktisk system utviklet av Enrique’s assistenttrener Juan Carlos Unzue.
Foto:Weloba