Morgendagens motstander Almería skal være overkommelig for Barcelonas stjernegalleri. Luis Enrique er krystallklar på at Barca må vinne i morgen.
Ettersom Barcelona i morgen møter en formsvak motstander som har ramlet under streken — samt et hektisk kampprogram i vente — er det naturlig å anta at Enrique vil spare noen av sine beste spillere i morgendagens kamp. Sjefen selv vil derimot ikke ta lett på oppgaven.

— Hvis vi vil vinne ligaen må vi sørge for at vi vinner i morgen. Vi vil ta kampen like seriøst som hvilken som helst annen kamp, vel vitende om at vi må gjøre ting riktig for å få med oss alle poengene.

Barca topper som kjent ligaen med fire poeng ned til Real Madrid, og Enrique påpeker at dersom Barca ønsker å være det de neste ni serierundene må man ta flere poeng enn lagene som ligger lenger ned på tabellen. Første mulighet til det er i morgen.

— Vi må spille en god kamp i morgen, hvor vi må skape farlige situasjoner, samtidig som vi forhindrer de i å gjøre det samme.

Sergi Barjuan tar over Almería

Etter en svak periode med kun to poeng på de siste seks kampene fikk styret til Almería nok av Juan Ignacio Martínez, og erstattet han med Sergi Barjuan, som tar over laget frem til sesongslutt. Barjuan er en tidligere Barcelona-spiller, som kom opp gjennom systemet til La Masia. Han spilte venstreback for laget fra 1993 til 2002, og fikk 452 kamper for a-laget, samt en sesong som kaptein. Barjuan spilte blant annet fem sesonger med Luis Enrique og tre sesonger med Xavi. Han var også trener ved akademiet mellom 2009 og 2011, før han dro videre til Recrativo de Huelva.
Dersom papirarbeidet blir fullført i tide har Almería annonsert at katalaneren blir å finne på sidelinjen allerede i morgen, i motsatt trenerstol som sin gamle lagkamerat Enrique.

— Han er en venn og jeg er ofte i kontakt med han. Jeg er veldig glad for at ble tilbudt denne muligheten, og jeg håper han gjør det meste ut av den. Men kun fra torsdag og utvoer

Selv om Enrique sier at han håper på all mulig suksess for sin gode venn påpeker han at fansen til Almería ikke må forvente allverden i morgen, men advarer om at managerbytter ofte kan gjøre store utslag i en klubb.

— Trenerbytter er en måte å stimulere et lag og dets spillere. Det kan bli farlig for oss. Sergi har kun hatt en trening før kampen, og det er ikke mye. Han vil definitivt ha ting å si til spillerne sine, men det kan være vanskelig å få endringer til å tre i kraft etter seks måneder, så vi kan ikke forvente at han utgjør mye etter kun én dag.

Farlig å hvile på laurbærene

Ny trener eller ikke, Barcelona er fremdeles favoritten i morgen, etter god form i det siste. Men med 29 poeng igjen å spille om, og kun en ledelse på fire poeng er ikke dette tidspunktet å hvile på.

— Vi er privilegert ved å være i den posisjonen vi er nå, men det betyr ikke at ting vil ende slik de er nå. Vi må fremdeles se etter forbedringer. Hvis vi kan holde dette gående vil det bli vanskeligere for de andre lagene. Dette er situasjonen vi ønsket å være i. Vi ønsket å kjempe om hver tittel — ikke bare å kjempe om dem, men også vinne dem, og det er enda vanskeligere.

At Barcelona fremdeles leder ligaen med fire poeng har mye å gjøre med Mathieus scoring på søndag. Franskmannen har nå scoret to mål på kort tid, noe som har imponert mange. Lucho har derimot ikke endret oppfatning av stopperen, da han alltid har visst hva Mathieu er kapabel til.

— Jeg syns ikke man kan si at overgangen har nedbetalt seg kun ved to mål. Vi var klar over hvem han var da vi hentet han, siden han har vært i spansk fotball lenge, og vi har alltid ansett han som en super signering. Jeg dømmer Jérémy basert på hva han har gjort hele sesongen, og hans prestasjoner har vært veldig gode. Min mening har ikke endret seg fordi han har scoret et par mål, som er en av de minst viktige tingene vi hentet han hit for.

Med både Suárez, Bravo, Ter Stegen og Mathieu i form, og en Rakitic som har vist glimt til å ta Xavis plass til neste år, har sommerens viktige overgangsvindu blitt brukt godt, skal vi tro Enrique. Dét selv om Vermaelen har vært uheldig med skader etter overgangen.

— Det sportslige utvalget gjorde noen briljante signeringer sist sommer. Alle spillerne som sluttet seg til oss har gjort det eksepsjonelt godt.