Da sesongen endte ble Luis Enrique ansatt. Jordi Alba mener det er et godt valg.

— Jeg tror ansettelsen av Luis Enrique er midt i blinken. Som spiller overførte han engasjementet sitt til både medspillere og fans, og jeg har kun hørt positive ting om han som trener.

Den spanske landslagsspilleren mener at det kan være lurt at Martinos arvtager kommer ‘hjemmefra’. Backen tenker selvfølgelig på at Enrique både har bakgrunn som spiller og som trener for B-laget, som han tok til opprykk til Segunda División.
I tillegg til Luis Enrique er det klart at Rafinha Alcantara og Gerard Deulofeu kommer tilbake fra lån, samtidig som Marc-André ter Stegen har signert for klubben.

— Neste sesong blir spennende. Det at vi ikke vant noen titler denne sesongen vil gi oss ekstra motivasjon. Supporterne fortjener at Barcelona fortsetter å vinne titler.

Videre la Alba vekt på vanskeligheten ved å leve opp til det høye nivået som forventes i en klubb som Barcelona, og samtidig vinne titler hvert år. Alba var også full av lovord om en av lagets kapteiner, Xavi.

— Han er en veldig viktig spiller. Han er respektert av alle katalanerne, Luis Enrique, og i resten av fotballverden.

Selv om Xavi er den mestvinnende spanske spilleren for klubb og landslag var Supercupen det eneste trofeet han kunne legge til i samlingen sin, i et år preget av sportslig tilbakegang og ikke minst Tito Vilanovas tragiske bortgang.

— Dette året gikk ikke slik vi ønsket. Vi må ta fatt på neste sesong med mer energi og mer entusiasme for å unngå å gjøre de samme feilene.

Klubben går en sesong uten supercup i møte, da de ikke vant noen store titler denne sesongen, noe som ikke har skjedd siden 2008. På tross av dette ønsker ikke Alba å klandre Martino.

— Alle spillerne syns det er synd at vi ikke vant noen titler med Tata. Han ble ofte urettferdig kritisert. Han kom til klubben etter sesongoppkjøringen, under spesielle omstendigheter. Han er en dyktig trener og en fantastisk person.

Tre poeng skilte til slutt Atlético Madrid og Barcelona. Selv om hovedstadsklubben fratok katalanerne tittelen håper Alba på mer storspill av de rødhvite.

— De var de rettferdige vinnerne av La Liga med de resultatene de fikk. Forhåpentligvis spiller de som de gjorde i år mange år fremover.