På 24 dager skal Barca spille åtte kamper.
I april måned får Luchos disipler svært få pustepauser. De blårøde katalanerne skal nemlig spille seks La Liga-kamper og to Champions League-oppgjør mellom 5. og 28. april. Det utgjør et gjennomsnitt på én kamp hver tredje dag.

Hardt program

April er den kalendermåneden med flest La Liga-runder denne sesongen. Med ti gjenværende seriekamper, er det 30 poeng å spille om. Ikke mindre enn 18 av disse skal kjempes om i april. I tillegg spilles både bort- og hjemmeoppgjøret mot Paris Saint-Germain midt i måneden. Slik ser Barças aprilprogram ut:
05.04 Celta Vigo – FC Barcelona
08.04 FC Barcelona – Almería
11.04 Sevilla – FC Barcelona
15.04 Paris Saint-Germain – FC Barcelona
18.04 FC Barcelona – Valencia
21.04 FC Barcelona – Paris Saint-Germain
25.04 Espanyol – FC Barcelona
28.04 FC Barcelona – Getafe

Ikke råd til poengtap

Gerard Piqué har virkelig vunnet Luchos tillit etter en forrykende sesong i Barça-forsvaret. Spanjolen er klar over viktigheten av hver enkel kamp, og forstår at det tette kampprogrammet i april kommer til å bli utfordrende.

— Vi har mange tøffe kamper foran oss, inkludert kvartfinalen i Champions League. Vi vet det kommer til å være vanskelig, og vi må prestere på vårt beste nivå om vi vil vinne titler.

Videre uttrykker stopperkjempen hvor fatale konsekvensene kan bli om laget ikke presterer. Han understreker at deres harde arbeid er verdiløst om det ikke omsettes til sølvtøy.

— Hver måned er avgjørende. Selv om vi kanskje ikke kan vinne titler, kan vi tape dem. Vi må konsentrere oss om én kamp av gangen, viten om at vi ikke har råd til å tape poeng. Champions League-suksess er vitalt for klubben. Vinner vi ingen troféer, er alt vårt harde arbeid bortkastet.

Hvilke kamper tror du Barça vil slite med i april?