Argentineren har vært etterforsket i flere måneder nå. Imorges kom den offisielle dommen.
Lionel Messi og hans far har lenge vært under gransking fra den Spanske hovedstaden for å angivelig ha sluntret unna med skattene sine. Lionel Messi har hele tiden frontet sin uskyld i denne saken og uttalt at han har utnevnt egne profesjonelle til å håndtere sine finanser. I den siste tiden har det dog blitt satt tvil på dette og det ble vurdert om spilleren var med på dette, og om det da kunne bevises at han hadde illegale hensikter i saken.
I dag fikk vi svaret på dette. Jorge Messi, hans far og en av de ansvarlige for spillerens økonomi, kom med det følgende utsagnet i Casa del Justícia gran, høyesterett, i Spania

— Jeg skjønner at vi kjemper en tapt kamp her. Sannheten er at jeg og min sønn Leo har med vilje utelatt å rapportere visse inntekts-summer til den spanske stat. Min sønn ønsker å formidle at han er like skyldig i dette som meg, og vil ta fullt ansvar for sine handlinger.

I lyset av denne tilståelsen, ble begge dømt til to år i fengsel samt at de må betale tilbake 13 millioner euro til den spanske statskassen. Jorge Messi ønsket ikke å anke, men en betingelse på innrømmelsen var at Leo skulle få fullføre sesongen. Det betyr at når siste ligakamp er spilt, blir Messi sendt i fengsel. Det betyr at han må stå over en eventuell Champions League-finale samt de neste to sesongene med FC Barcelona og Argentina.

Usikkert om han fortsetter

President Josep Maria Bartomeu var rask i å arrangere en pressekonferanse relatert til disse nyhetene.

— Det vi har fått vite i dag er en veldig trist sak for oss og for FC Barcelona. Lionel er en god spiller, kanskje den beste i verden i år, og disse nyhetene har skadet oss. Vi vil arrangere et styremøte i de kommende dagene for å vurdere spillerens fremtid i klubben. En ting er i hvert fall sikkert: vi kan ikke ha kriminelle i klubben.

Reaksjoner

Det har vært mange reaksjoner blant de profesjonelle i fotballverden. Tidligere Barcelona-manager Josep Guardiola hadde sitt å komme med:

— Jeg er svært skuffet. Jeg har kjent han nesten hele livet hans og han slo meg aldri som en som kunne gjøre noe sånt. Jeg vet ikke hvor han fikk dette fra, han lærte det i hvert fall ikke fra meg. .

Lionel hadde et godkjent VM sånn i omstendighetene sett, og en av hovedpersonene i Argentina, daværende manager Alejandro Sabella, hadde følgende å si:

— Leo kom til meg under VM og uttrykte litt bekymring rundt dette, men jeg trodde ikke det var så ille. Jeg vet at mange spillere ansetter tredjeparter for å håndtere deres økonomi, men det kunne aldri falle meg inn at Leo var en kriminell.

Tidligere og nåværende spillerkollegaer har så langt ikke kommet med noen utsagn relatert til dette. Det forventes at det vil være en samling mellom spillerne og de tre kapteinene Xavi, Iniesta og Busquets. Messi deltar ikke.