Etter kampen sitter en igjen med fem viktige observasjoner.

Barcelona må utnytte sjansene bedre

Neymar bommet på noen sjanser der det burde vært jubel over hele Barcelona. I den ene situasjonen skåret Real Madrid minuttet senere. Etter brilliant spill fra Luis Suàrez som skyter ballen lavt i straffeområdet rett til brassen, står Neymar igjen med et åpent mål, og har bare å skyte ballen rett i nota. Men til alles sjokk, og Real Madrid fansens lettelse, skyter han ballen mot Casillas. En gave til Real Madrid som utnyttet den til det fulle. Ellers var Neymar som vanlig talentfull i sine dribleraid, men mye sløsing og misting av ball ble rett og slett for avgjørende. For å nevne flere sjanser var det også en pasning fra Messi som Neymar burde satt. Neymar hadde noen nydelige finter der han så hadde sjansen til å sentre ballen til en bedre plassert Luis Suàrez. Men Neymar valgte å avslutte selv, og som vi alle vet, det ble ikke mål av det denne gangen.

Sergio Busquets er utrolig viktig for Barça

Barcelona hadde sesongens dårligeste ballbesittelse mot Real Madrid, med 52,36%. Grunnen var rett og slett mangelen av Sergio Busquets i første omgang. Barcelonaspillernes pasninger traff ikke en medspiller like ofte som de pleier. Å ikke starte Busquets var nok selvsagt pga hans nylige skade, men han ble avgjørende da han kom inn i andre omgang. Messi fikk se ballen mye oftere, midtbanen ble skjerpet og pasningene gikk i retning av en medspiller. Busquets var kanskje grunnen til at Barcelonafansen gikk syngende ut av stadion, og ikke gråtende.

Barça var ikke på sitt beste, men de vant

Sammenlignet med tidligere kamper, var ikke Barcelona på sitt beste. Kanskje dette hadde med storkampen mot Machester City tidligere samme uken. Der Real Madrid hadde hatt sjansen til å hvile hele uken, hadde Barcelona spilt en svært avgjørende kamp i Champions League dager før. Barcelona startet kampen sakte, og lot Real Madrid få sjansen i starten av kampen. Etterhvert fikk Barcelona mer ballbesittelse, men de hadde ikke kontroll før i andre omgang. Dette viser at selv på en dårlig dag, kan laget stå opp og dra i land seieren. Dette er svært viktig siden spillerne har flere viktige og avgjørende kamper foran seg som mot Valencia, Sevilla og Atletico Madrid.

Piquè har funnet sin indre Puyol

Vi kan trygt si at Piquè har vært verdens beste midtstopper denne sesongen, og han har virkelig tatt ansvar i forsvaret. Vi ser nok på en fremtidig Barçakaptein. Han er der gang på gang for å redde lagkameratene i vanskelige situasjoner. Pasningene er gode, han gir ikke noe rom for motspillerne og taklingene er helt perfekte. Piquè har sesongen i sitt liv! Det er ikke bare i forsvar, men også i motstanderens boks, der han har hele seks mål. Puyol kommenterte selv på twitter at Gerard Piquè er den beste, og da må det vel være sant.

Barcelona leder ligaen med fire poeng

Den mest innlysende observasjonen vi kan se etter El clàsico er at Barcelona leder ligaen med fire poeng. Trofèet er nå i våre hender, men vi må kjempe hardt for å motta det i slutten av sesongen. Barça har jobbet godt og er nå i finalen i den spanske cupen, øverst i la liga og fortsatt med i Champions League. Det er lov å håpe, men vi må ikke bli for selvsikre. Vi kan fortsatt miste alt.
Oversatt fra barcablaugranes.com