Barça laget overskrifter verden over etter søndagens kamp mot Real Madrid.
El clàsico får alltid mye fokus fra media, det er tross alt møtet mellom to av verdens beste lag. Gårsdagens 2-1 seier gir Barcelona et viktig overtak over Real Madrid før de ti siste rundene av La liga. Med et forsprang på fire poeng kan det være forskjellen på om trofèet havner i kystbyen Barcelona, eller i hovedstaden Madrid.

Må ha fokus ut sesongen

Fokuset til de katalanske avisene var at det er fire poeng som skiller de to storklubbene. Avisene ser ikke til å stresse ned etter seieren, de vet, som mange andre, at det er ti runder igjen som skal spilles. Det er ikke rom til å feile, for om Barça mister fire poeng og det står likt mellom dem og Real Madrid, vil de hvite fra Madrid komme seirende ut av situasjonen. Dette er på grunn av innbyrdes oppgjør og målforskjellen.

Barça drar fra Madrid på tabellen

AS, fra Madridområdet, skrev selvsagt om seieren til Barcelona over Real Madrid. Men de var ikke så store i ordene som de katalanske avisene. Fokuset var selvsagt at Real Madrid ikke utnyttet sjansen til å ta tilbake tronen. Aviser i Frankrike, Italia, Storbritannia kommenterte kampen i dagens aviser. Presisjefylte New York Times skrev om Luis Suàrez og kampen, som de omtalte som nervepirrende.

Suàrez ble intervjuet

Barça-tv utnyttet sjansen og intervjuet den store helten etter kampen. Suàrez spilte sin første kamp for Barcelona, mot ingen ringere enn Real Madrid. Da ble det tap på Santiago Bernabeu, men denne gangen ble han matchvinner på den mektige hjemmebanen, Camp Nou. Uruguaneren kommenterte også at han har tilpasset seg laget og hvordan de spiller, der det store fokuset har vært å bli vandt til bevegelsene en har i Barça.

Jeg kom for å tilpasse meg som Barcelonaspiller, ikke for å endre de andres spillestil. Om jeg ikke får ballen prøver jeg å lage rom for lagkameratene mine, og å være en lagspiller.

Suàrez fortsatte intervjuet med å forteller at laget vet at de ligger godt an i alle konkurranser. De er fornøyde med å være i finalen i den spanske cupen, på toppen av La liga og ikke minst en trussel i Champions League. Han avslutter med at Barça har et vanskelig program foran seg og at dette kommer til å bli tøffe kamper.