El Clásico er kampen hvor alt teller ekstra mye. Her er vurderingene:
Bravo (7): Chileneren får mer enn nok å sysselsette seg med i første omgang, og holder Barcelona inne i kampen med flere viktige redninger. Er ikke raskt nok nede på scoringen til Ronaldo, men det er også en scoring forsvaret må ta på sin kappe, ikke sisteskansen. Bortelaget fortsetter trykket etter pause, men heldigvis får Bravo mer hjelp av de blårøde rundt seg. Drøye kvarteret før slutt får han et vanskelig skudd mot seg som skifter retning i en spiller, og Chileneren må ut i catwoman-strekk for å hindre ny utligning. Murer igjen den siste halvtimen og viser seg nok engang som en trygg og god keeper, selv når det virkelig koker.
Alves (7): Dani Alves får virkelig kjørt seg på høyresiden i kveld. Med Ronaldo og Isco som kombinerer fint der ute, og Marcelo på stadige løp inn i banen, blir det i overkant mye å håndtere for den surrete brasilianeren. Spiller ingen kanongod omgang, men laget som helhet skal ha mye av skylden for det. Drøye ti minutter ut i andre omgang varter Dani Alves opp med en pasning som like gjerne kunne vært servert av Xavi, rett på foten til en fremadstormende Suarez, og Barca er tilbake i føringen. Nydelig fremspill av brassen. Bryter også glimrende av en potensiell kontring drøye ti minutter før slutt, men måker så ballen utover sidelinjen i trekket etter, helt upresset. Klovnen Alves på godt og vondt. Regelrett oser av selvtillit utover i kampen, og har både dragninger, pasninger og taklinger som vi må flere år tilbake i tid for å finne maken til.
Piqué (8-BB): Piqué har vært i forrykende form den siste tiden, og tydeligvis spilt på seg en deilig porsjon selvtillit. Dessverre bruker han denne selvtilliten til å forsøke på brassespark i Real-boksen, ikke bare én, men to ganger. Har noen sugende taklinger i viktige øyeblikk inni egen sekstenmeter, og er sammen med stoppermakker Mathieu hjemmelagets beste og viktigste spillere før hvilen. Fortsetter storspillet etter pause og er virkelig en bauta der bak. Klarerer alt av skyts Real måker inn i boksen, og har roen til å sende ballen til en vennligsinnet mottaker, som oftest. Ny kanonkamp av vår stopperkjempe.
Mathieu (7): Den høyreiste franskmannen uten pigmenter spiller en av sine beste omganger i Barca-trøye før pause. Ikke bare svever han som en føniks når han stanger inn 1–0 på et Messi-slått frispark, men han er også glimrende defensivt. Stopper flere potensielle målsjanser omtrent på egenhånd og har god nytte av farten sin mot de kontringskåte hvitkledde. Selv om franskmannen ofte måker ballen avgårde med uviss sjebne, så er han både god og meget viktig på defensive dødballer, og de er det mange av i kveld.
Alba (7): Det lynrappe ekornet vårt på venstreback spiller absolutt ingen godkjent førsteomgang, og blir gang på gang avkledd når han står for høyt i banen uten å orientere seg bakover. Har noen offensive forsøk, men blir fullstendig satt i skyggen av Marcelo før pause. Turbobacken tar trolig en slurk av redbull i pausen, og fyker ut av blokkene. Har noen vanvittige raid og er kun et par Casillasribbein unna scoring på tampen. Spiller seg kraftig opp i likhet med resten av laget, selv om dette langt fra var hjemmelagets beste kamp i år.
Rakitic (5): Rakitic har mange positive egenskaper, og har en enorm løpskraft på midtbanen, noe for eksempel Xavi mangler. Men øyne i nakken har kroaten definitivt ikke. Blir gang på gang tatt på senga av aggressive Madrid-spillere, og ikke på den hyggelige måten. Mister for mange baller og bidrar til farlige kontringssjanser for bortelaget. Får nok en taktisk justering i pausen fordi han virker raskere til fots og mindre vettskremt med ballen i beina. Byttes av med hodet senket, trolig lite fornøyd med egen innsats.
Mascherano (6): Argentineren tiltrer ankerrollen med blekkspruten beskuende fra benken, og har flere gode involveringer innledningsvis. Blir etterhvert løpt i senk utover i den første omgangen, og lider av kollektiv svikt i både pasningsspillet og intensiteten. Må opp i aggressivitet og samtidig piske med seg halvslappe lagkamerater etter hvilen. Utover i kampen fikk han låne usynlighetskappen til Busquets og gikk stort sett under radaren resten av oppgjøret. Og det er ikke nødvendigvis negativt.
Iniesta (5): Illusjonisten startet oppgjøret fantastisk, og hadde flere gode raid og pasninger. Dessverre faller han gjennom utover i omgangen og de vanligvis strøkne gjennombruddspasningene blir mer invitasjoner til kontringer. Starter andre omgang med noen svake involveringer, men i likhet med resten av lagkameratene tar han seg noe opp etter hvert. Dessverre er ikke overblikket like godt som det engang var, og farten veier heller ikke opp for de mange balltapene. Slenger avgårde noen albuer og etterslenger, og viser dermed at kampen absolutt ikke er ubetydelig. Med mindre du ble født i går har du garantert sett Iniesta bedre før, men viljen overstiger evnene i kveld, og det er i hvert fall ikke bekmørkt.
Suarez (7): Luisito løper og jobber hardt fra start av, men kommer ikke helt til sin rett innimellom de hvite hordene av forsvarsspillere. Sliter med at avstandene mellom angrepsspillerne blir altfor store, og må gjøre mye alene. Blir kun nesten for Suarez, selv om han er langt fra hjemmelagets dårligste før hvilen. Etter høyt Real-press fra start av i andre omgang får Suarez øye på Alves med kula, og setter fart. En glimrende pasning senere, et gnistrende mottak og en fantastisk avslutning i lengste, så er 2–1 et faktum. Fabelaktig goalgetter-scoring av uruguayaneren, på et meget viktig tidspunkt. Virker bare piggere og piggere utover i kampen, og lager regelrett kø i pølseboden med svimle motspillere. Nok en god kamp mot vanskelig motstand av superspissen.
Messi (7): Etter en forrykende kamp mot City sist var forventningene skyhøye til den vanligvis sensasjonelt gode driblefanten. Selv om han starter kampen med noen herlige frekke detaljer og gode pasninger, men uten det helt store resultatet. Slår derimot et glimrende frispark som Mathieu stanger inn til 1–0 og har også noen gode pasninger like i etterkant. Etter at Real tar over kampen blir også Messi totalt usynlig og jobber heller ikke hjemover. Skuffende første omgang av magikeren. Virker mye piggere etter pausen, og kanskje tenkte Messi at det ville være feigt om han var påskrudd i samtlige nitti minutter? Har noen vanvittige raid, og en meget god sjanse til å sette spikeren i Madrid-kista. Dessverre er det ofte Neymar som får den avgjørende pasningen, og de avslutningene skremmer ingen.
Neymar (6): Neymar blir i likhet med Suarez mye nesten, og flere av de fine driblingene ender i ingenting. Har en enorm sjanse på stillingen 1–0 som kun ti sekunder senere ender i kontring og utligning. Plutselig snur også kampbildet og Neymar blir bortimot arbeidsløs resten av omgangen. Etter at rekkekameraten fikser ny Barca-ledelse våkner også resten av laget etter det som minnet mer om siesta enn fiesta, og Neymar stropper på seg ballettskoene før han danser seg gjennom heksegryta i midten. Like etter bytter han til jetsko og skyter fart over halve banen mens Reals spillere desperat forsøker å stoppe han. Dessverre blir avslutningen av det luftige slaget og stresser ikke Casillas.
Busquets (6): Kommer inn for en tidvis usynlig Rakitic etter 71 minutter, og får i oppgave å roe ned det kokende hektiske forsvaret til Barcelona. Bidrar til at ballbesittelsen kryper så vidt over femti prosent.
Xavi (-): Får drøye ti minutter for kompisen Iniesta, og bidrar til mer ro i pasningsspillet. Ikke nok spilletid til å vurderes.
Rafinha (-): Kommer inn for Neymar etter 84 minutter. Ikke nok spilletid til å vurderes.