Med et fullpakket stadion, der det satt hele 98 760 spente fans på tribunene, gjestet Barcelona de hvite fra Madrid.
Forventningene var enorme foran ligakamp nummer 28. På grunn av en særdeles god form av Barcelonalaget i det siste, var de store favoritter før oppgjøret. Kanskje ble det litt for mye press, for Barcelona var ikke seg selv første omgang av kampen.

Nervepirrende kamp

FC Barcelona begynte godt, med tuneller signert av Lionel Messi og herlig energi av Suàrez. Men Real Madrid var ikke kommet til Camp Nou for å leke, noe Cristiano Ronaldo viste med et skummelt tverrleggerskudd etter 12 spilte minutter. Dette skremte nok både Messi og Mathieu, som minutter etter skulle «ordne opp». 25 meter skrått fra Real Madrids mål blir uruguaneren vår felt. Messi og Neymar diskuterer, men førstnevnte tar på seg oppgaven som frisparktaker. Han sender inn ballen til de oppstilte Barcelonaspillerne, og franskmannen Mathieu er der for å heade den inn bak Iker Casillas. Camp Nou eksploderer! 1-0 til Barcelona etter 19 spilte minutter.
Etter et mislykket Suàrezskudd står Neymar alene med selveste Casillas. Han har sjansen til å sikre kampen og skåre 2-0, men i stedet setter han ballen rett i hendene til keeper. Mye fine finter av Neymar idag, men foran mål ville det ikke gå, noe som viste seg å være svært avgjørende i denne situasjonen. Real Madrid fikk dermed ballen og løp med alle krefter de hadde, og det fremover. Ronaldo så sin sjanse til å gjøre gapet mellom hans og Lionel Messis målforskjell mindre, og den sjansen tok han selvsagt, og la ballen bak Bravo. Til pause satt det nok et par milioner nervøse Barcelonasupportere rundt i verden, med en følelse at dette kunne vippe begge veger.

En peptalk senere

Til andre omgang kommer en mer skjerpet gjeng ut på banen. Hva har Luis Enrique sagt for å oppmuntre dem? Kanskje at ligaen sto på spill, for med seier ville de ha «komfortable» fire poeng ned til Real Madrid. Etter 56 minutter ser Luis Suàrez seg lei av uavgjort. Dani Alves sender en praktpasning i bakrom mot Suàrez, som klarer å løpe seg fri fra Real Madrid-stopperne. Han demper ballen nærmest perfekt i fart og skyter ballen i det motsatte hjørnet. Dette likte Camp Nou og dette likte absolutt lagkameratene! Målet ble feiret ved å hoppe på Suàrez som ble liggende hjelpesløs under en haug av Barcelonaspillere.
Det så ut som Neymar skulle klare å sette inn ballen etter 67 minutter. Brasilianeren gjorde alt alene, og det var så og si perfekt. Men han manglet noe, det viktigeste, nemlig avslutningen. I stedet for å spille til Suàrez, som han kanskje burde gjort, skyter han selv. Ballen går noen meter over mål. Det så i tillegg ut som om Casillas hadde kontroll. Klubblegenden, Xavi, entrer banen på noe som kan ha vært hans siste el clàsico. Han spilte sine siste minutter ved å overta kapteinsbindet fra Iniesta.

Høy temperatur

Taklinger ble servert på løpende fat fra både Barcelona og Real Madrid i kveld, og temperaturen var relativt høy til tider. Det resulterte i at dommeren ikke kunne gjøre annet enn å dele ut hele 11 gule kort. Den kampen vant Real Madrid med seks gule kort, der Barcelona «bare» fikk fem. Et helt vanlig el clàsico med andre ord. Barcelona vant heldigvis den viktigeste kampen. Det skulle vært så mange flere mål, men det ble det ikke. Heldigvis holdt 2-1 etter en helt grei oppvisning på Camp Nou.