Ifølge MD står Marco Reus’ navn på overgangsblokken til Andoni Zubizarreta.

Ikke behov for en klassisk spiss

Angivelig skal Zubizarreta ha meddelt til klubbstyret at det, etter hans mening, ikke er nødvendig å signere en klassisk spiss, men heller en spiller som er i stand til å bevege seg gjennom hele angrepet, og som kan spille på begge sider av Leo Messi. En rolle som Marco Reus har bevis at han bekler til det ypperste.
Ifølge den spanske sportdsavisen har Zubizarreta, spesielt under oppholdet i Tyskland for å fullføre forhandlingen om Marc-André ter Stegen, opprettholdt kontinuerlig kontakt med Reus’ agent, Back Struth.

Lav utkjøpsklausul — skyhøy markedsverdi

Angivelig skal Reus ha en utkjøpsklausul på bare 35 millioner. Et beløp som Borussia Dortmunds sportsdirektør skal ha forsøkt å øke en rekke ganger, men som Reus har avvist like mange ganger.
Borussia Dortmunds juvel, som kommer til å bli en attraksjon i sommerens VM, medfører likevel et stort problem — nemlig markedsverdien.
Det faktum at Borussia Dortmund allerede har mistet spillerne Mario Götze og Roberet Lewandowski, og at 24-åringen også står høyt på listene hos Manchester United, Real Madrid og Bayern, vil trolig påvirke prisen betraktelig.
Økonomisk sett vil Barça neppe være i stand til å delta i en eventuell budrunde, med mindre de selger spillere som Alex Song, Cesc Fàbregas, Alexis Sánchez eller Pedro Rodríguez. Spillere som allerede skal være aktuelle for salg.
Et viktig moment i saken er det likevel at Marco Reus og Marc-André ter Stegen er svært nære venner, fra den tiden da begge spilte for Borussia Mönchengladbach. Noe som taler til Barças klare fordel.