Vi har fått Cmore-ekspertene Magnar Kvalvik og Bengt Eriksen til å dele noen av sine tanker rundt morgendagens storoppgjør på Camp Nou.
Først ut er Magnar Kvalvik, som har kommentert begge storlagene et flust av ganger.
1. Hvilken type kamp kan vi forvente oss?

Jeg er usikker på Real Madrid om dagen, og mye avhenger av om de finner seg selv og evner å stilne kritikerne, eller om de tar kritikken til seg og dermed fokuserer på sine defensive problemer. Det er vanskelig å vite hvordan de vil angripe kampen ettersom ett poeng langt på vei vil være godkjent for deres del. Jeg tipper de vil være rimelig forsiktige i starten og la Barcelona eie ballen.

2. Hvordan vil et perfekt El Clásico være for deg?

En kamp som ligner fjorårets oppgjør på Santiago Bernabeu hadde ikke vært å forakte. Den svarte liksom til absolutt alle forventninger med bøttevis av mål, glitrende prestasjoner, begge lag i ledelsen på ulike tidspunkt og diskutable situasjoner.

3. Hvem går inn i dette oppgjøret som favoritt, og hvorfor?

Om jeg skal lage en sjekkliste blir det liksom ingen tvil om favorittstempelet:
MSN vs BBC: Fordel Barcelona
Momentum: Fordel Barcelona
Lagharmoni: Fordel Barcelona
Hjemmebane: Fordel Barcelona
Men det spørs om ikke form, hjemmebane og alle resultater de siste månedene kan kastes ut av vinduet fra og med avspark søndag kveld. El Clásico lever sitt eget liv.

4. Hva har denne kampen å si for hvem som stikker av med La Liga-gullet?

Kampen er viktig men ikke avgjørende. Begge lag har eksempelvis både Sevilla og Valencia igjen på programmet. De to er blant de tre La Liga-lagene (sammen med Málaga) som har gjort størst fremskritt i år sammenlignet med forrige sesong. Barcelona er dessuten ikke ferdig med Atlético heller, så med knapp margin vil jeg si Barcelona har det vanskeligste programmet etter søndagen.

5. Hva blir resultatet, og hvorfor?

3-1 til Barcelona. Real Madrid har slitt med å forsvare seg i samlet enhet i det siste, og viss de ikke klarer det her heller blir de betydelig straffet.

Magnar ønsker oss lykke til, og håper på et målrikt oppgjør.
Norges kanskje fremste fotballekspert, Bengt Eriksen, har også delt sine tanker rundt årets største kamp.
1. Hvilken type kamp kan vi forvente oss?

Vi tror gjerne hva vi håper, men jeg har en berettiget tro på at dette blir en kamp der angrep er det beste forsvar. Naturlig nok vil begge lagene helst unngå baklengs, men aller helst vil de score. Offerviljen er stor i en prestisjekamp som denne. De fire seneste oppgjørene i La Liga på Camp Nou har gitt oss 15 scoringer. Det er så tett på fire mål i snitt per kamp at jeg tillater meg å håpe på en målrik forestilling.

2. Hva vil et perfekt El Clásico være for deg?

At alle på tribunen og på banen gleder seg til fest og at ingen av de nevnte er festbremser. At vi får en feiende flott fotballforestilling, med blendende individuelle og kollektive prestasjoner. At vi får spektakulære og mange scoringer. I det hele tatt: At både Barcelona og Real Madrid viser hvorfor de er blant verdens to beste fotballag. Måtte alle som ser på kjenne kriblingen i bena etter kamp – og få lyst til å spille fotball i gatene omtrent ved midnatt. Scenen er satt, det er bare å berike oss og inspirere oss.

3. Hvem går inn i dette oppgjøret som favoritt?

Barcelona. De har nylig inntatt tabelltoppen, Messi skinner som blank messing; han har øst inn mål siden nyttår og har flere målgivende. Samspillet mellom ham og Suarez/Neymar er bedre enn noen gang og stadig i utvikling. Og Barcelona har nylig og tidvis lekt med Manchester City i to CL-kamper. Real Madrid virket lenge utilnærmelige (ledet sammenhengende fra runde 10 til 25), men i 2015 har laget vært nede i flere dalsøkker. Først ble de ydmyket av byrival Atletico (0-4). Så kom tre strake seire. Så kom hhv. uavgjort-tap-tap før seier i forrige runde. Ronaldo feide inn mål før nyttår, men står med 5 La Liga-scoringer i 2015. Bale spilte ni kamper uten scoring (alle turneringer) før det kom to i forrige runde. MEN: Avskriv aldri et såret Real Madrid. Avskriv heller aldri BBC. I hvert fall ikke når de er i utfordrerposisjon på Camp Nou.

4. Hva har denne kampen å si for hvem som stikker av med La Liga-gullet?

Jeg har trøbbel med å sette to streker under gullsvaret uansett resultat søndag. Real Madrid trenger en god opplevelse – og en bekreftelse på at de igjen kan prestere på sitt beste. Gjør de det på søndag, kan det gi laget en kraftig vitamininjeksjon før serieinnspurten setter inn. Real Madrid tåler også et tap hvis prestasjonen er god, men uansett vil det svi og tape nok et prestisjeoppgjør. Spørsmålet er hvor harde de er i «panna». De trenger jo ikke å overbevise meg om at de har førjulsgiret inne, men de må bevise det overfor seg og sine. Dette er en gyllen anledning. Men hvis de blir de ydmyket (som mot Atletico), tror jeg Barcelona tar gull. Med uavgjort er det pip åpent.

5. Hva blir resultatet, og hvorfor?

«Den som tipper, vet ikke. Den som vet, tipper ikke». Utsagnet inneholder litt spøk og litt alvor. Ikke tipper jeg, og ikke vet jeg. Men jeg innser at det ligger noen antakelser og føringer i tidligere svar. På den annen side: Det er to av verdens fotballgiganter som møtes. Oppgjøret renner over av prestisje. Det er ett poeng som skiller lagene. Og det er gull i sikte for dem begge. Jeg gleder meg voldsomt til det vi har i vente.

Hva tror du resultatet blir i morgen?