Gerard Piqué forsikrer at Barça er veldig klare for å spille El Clásico.

– El Clásico er et svært viktig skritt fremover. Det er ti kamper igjen, og vi er svært nær hverandre. Å vinne tre poeng samtidig som at de mister tre, kan gi oss nok avstand til å vinne ligaen. Vi er alle fokusert på denne kampen, og på å vinne den, forteller Piqué til klubbens nettside.

Piqué legger spesielt vekt på den gode generalprøven Barça hadde i midtuken.

– I angrep har vi tre spillere som er på skjema og defensivt er vi også veldig bra. Vi går inn i dette El Clásico helt i skyene og ivrige etter muligheten til å vinne tre poeng. Man er sterkere og føler seg tryggere når man kommer fra en god opplevelse [Man. City], slik som vi gjør, påpekte midtstopperen.

Selv om hovedstadslaget er langt unna toppformen, mener Piquè at de har en like stor sjanse til å stikke av med seieren på søndag.

– Real Madrid kommer ikke fra sine beste øyeblikk i sesongen, men i et El Clásico spiller det ingen rolle i hvilken tilstand du kommer. Det er 50/50 sjanse for hvert av lagene, understreket katalaneren.

For Piqué er dette én av de mest spesielle kampene gjennom året, på grunn av rivalisering mellom de to klubbene.

– Vi konkurrerer med dem om titlene. Real Madrid er et godt lag, med fantastiske spillere, og det er det som gjør kampen så spesiell, forklarte Piqué.

Stopperkjempen mener det blir avgjørende å holde Benzema feilvendt på søndag.

– Ronaldo og Bale er veldig kraftfulle, veldig raske og veldig farlige i én-mot-én-situasjoner. De kan skade deg. Benzema gir dem balanse, han faller mer tilbake for å hente ballen med ryggen til mål, for så å bringe den opp til området. Det å hindre ham i å gjøre det blir viktig, advarte forsvareren.