26. oktober 2013 var sist gang de helhvite gjestet Camp Nou til El Clásico i seriesammenheng.
Før fjorårets El Clásico ble det knyttet stor spenning til om Tata Martino kunne lede Barca til seier over erkerivalen. Med seier i toppkampen ville Barcelona få en fire poengs luke på toppen av tabellen.
Kampen åpnet som vanlig med høyt tempo og mange taklinger, og både Busquets og Ramos taklet på seg gule kort innledningsvis. Så etter drøye atten minutter smalt Neymar inn den forløsende scoringen og Barca fikk en drømmestart på oppgjøret.
Etter en drøy time med blokkerte avslutninger, taklinger og flere kort smalt det igjen fra de blårøde. Denne gangen på en kontring hvor Alexis Sánchez kikker opp og elegant chipper ballen i mål fra langt hold.
Akkurat i det stadion-uret rundet full tid, kontret Real Madrid med Ronaldo og Jesé, og den spanske unggutten fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 2–1.

Jevnt oppgjør

Utvilsomt en viktig seier for Barcelona hjemme på Camp Nou, og en hardt tilkjempet trepoenger i det som skulle vise seg å bli en thriller av en serieinnspurt hvor tre lag kjempet om gullet hele veien inn.
I år kommer El Clásico senere i sesongen, og etter å ha ligget et stykke bak hovedstadslaget på tabellen i lengre tid, har Barca både kappet inn forspranget og tatt ledelsen. Blir det en ny hjemmeseier i år blir forspranget som sist økt til fire poeng.
Valdés og Fábregas er borte fra oppstillingen fra sist sesong, men Bravo og Suárez er utvilsomt glimrende erstattere. I tillegg har Messi vist forrykende form den siste tiden, og har trolig skremt flere lag med fartsstriper i de helhvites undertøy.
Barcelona står med flest poeng, flest scoringer og færrest innslupne mål i årets La Liga, og en seier mot erkerivalen vil kunne bli svært avgjørende for hvor troféet havner i år.
Spennende blir det uansett.