El clàsico er stedet å vise seg fram. Det visste 19 år gamle Lionel Messi.
Bare dager etter at Spanias to store ble slått ut av Europas gjeveste konkurranse, Champions League, serverte de et fantastisk show på Camp Nou. Kampen ble på forhånd omtalt som den dårligeste el clásicoen på år. Det ble sagt at Barcelona og Real Madrid var to falne giganter, og at de var på veg nedover. Disse uttalelsene fra eksperter gjorde det ekstra viktig for begge lag å prestere. Det skal sies at de leverte.
Det startet med tre mål på mindre et kvarter og da fløyta ble blåst for siste gang den kvelden, sto det 3-3 på tavla. Det kunne ha endt 6-6, om det ikke hadde vært for to kvikke målvakter, Iker Casillas og Víctor Valdés. De var fantastiske på hver sin ende av banen. Men de var ikke alene om å prestere ikveld. Det var en ung gutt som stjal alle overskriftene. Vi kjenner alle navnet hans.

Lille Lionel Messi

En nitten år gammel gutt fra Argentina, viste seg å være redningen til Barcelona denne kvelden. Etter at Oleguer Presas ble utdelt sitt andre gule kort tidlig i andre omgang, var Barcelona redusert til ti mann resten av kampen. Fra åpningen av kampen til siste minutt, hadde denne kampen alt. Tre ganger skåret Real Madrid, og tre ganger reduserte Barcelona. Eller skal vi si, lille Lionel Messi på nitten år, svarte dem. Og det med sitt første hattrick noensinne. Det kunne ikke kommet i en viktigere kamp.

Reduserte tre ganger

Messi og Real Madrids spiss, Ruud Van Nistelroy, hadde begge skåret to hver i første omgang. Van Nistelroy satte de hvite fra Madrid i ledelsen etter bare fire minutter. Messi svarte ikke lenge etter da han satte ballen bak Iker Casillas. 1-1 på Camp Nou. Madrid skåret igjen, men Messi var der nok en gang med sine fortryllende fotballkunster. Likt på Camp Nou.
Klokken gikk, og i de siste minuttene så det ut som om seieren skulle gå til Real Madrid. Men Lionel Messi ville det annerledes. Nittenåringen snappet opp ballen fra Ronaldinho, fintet ut to forsvarsspillere og plasserte ballen i det lengste hjørnet. Da var det gjort. Mål til den lille magikeren i det siste minuttet av kampen, mål til Barcelona. Camp Nou eksploderte av glede. Med raske ben, perfekt balanse og en utrolig ro over seg, fullførte Messi sitt første hattrick. Det var et av mange som vi skulle få se i fremtiden. Lionel Messi har visst alltid vært fra en annen galakse, og 10 mars 2007 var det store gjennombruddet til argentineren.