Baskeren gav sin fulle tillit til klubbens nye keeper på dagens pressekonferanse.
Andoni Zubizarreta var, sammen med sportslig visepresident Jordi Mestre, med under pressentasjonen av Marc-André ter Stegen tidligere i dag. Med alt som skjer rundt klubben om dagen fikk sportsdirektøren naturlig nok flere spørsmål, hvorav de fleste var om klubbens nysignering.

— Å være keeper for Barcelona er både tøft, vanskelig og spennende. Det er en av de største utfordringene i fotballverden. Marc-André er en ung, men erfaren keeper, som har personlighet og karakter. Han er hurtig, smidig, målbevisst, har et godt luftspill, han er god en mot en, og han har god kommunikasjon med den defensive linjen når laget står høyt. Han har også godt fotarbeid.

Den nye keeperen fikk med andre ord gode skussmål av en som selv vet hva som kreves for å vokte målet på Camp Nou. Han takket også keeperen for at han allerede har vist seg lojal.

— Mye har skjedd siden vi inngikk avtalen, spesielt med tanke på sanksjonene fra Fifa, men han har alltid stått på vår side.

Zubizarreta ble spurt om hvordan de fikk øynene opp for ter Stegen, og forklarte hvordan de oppdaget keeperen.

— Første gangen vi så han var 2010/2011-sesongen. Ricard Segarra tok opp temaet målvakter, etter at han hadde sett en Bundesliga-kamp. Han viste oss en video, før han spurte om han kunne dra å se en kamp. Han gav oss ingen grunner til å si nei, og etterhvert har vi sett mange kamper.

Da han ble spurt om klubben egentlig kunne vurdert Courtois i stedet gjorte Zubi det helt klart at klubben har fått sitt førstevalg.

— Vårt valg heter ter Stegen, ikke Courtois, hverken nå eller for to år siden. Courtois er en fantastisk keeper, men vi ønsket oss ter Stegen, og her er han.

Zubi fortalte også hva hans første råd til keeperen var.

— Jeg ba han om å spille sånn som han er. Når en keeper gjør feil blir det mål, men sånn har det alltid vært, helt siden vi var små.

Zubizarreta har heller ikke glemt hvem ter Stegen erstatter.

— Jeg vil benytte anledningen til å takke Valdés for hans bidrag til klubben mens han har vært her. Han stod foran en av sine største utfordringer da han fortalte meg at tiden var inne for at jeg skulle finne hans erstatter. Selv om jeg syns han tok feil.

Etterhvert forklarte han prosessen rundt signeringen av ter Stegen.

— Alt begynte i andre halvdel av sesongen. Først snakket vi med Borussia, deretter gjorde vi den medisinske testen, men vi satte ikke noe tidspunkt for overgangen. Vi skrev heller under på en konfidensiellsavtale fordi vi innså at riktig tidspunkt var etter ligaslutt.

Til slutt benektet han at det er noen problemer med ter Stegens unge alder.

— En keepers modenhet avhenger av mange ting. Han er en viljester kar, en moden mann tross hans unge alder. Han har alt man trenger for å være keeper i Barcelona.