Så var det klart for returoppgjør i Champions League.
For nøyaktig tre uker siden reiste et Barcelona-lag med et pinlig 1–0 tap for Málaga hjemme i bagasjen, ned til Manchester for å møte et City-lag med en overbevisende sterk 5–0 seier over Newcastle som sin moral-boost. Det endte som vi alle husker i en meget dominerende forestilling av Barcelona, og selv om Messi hadde satt sin straffe på overtid ville allikevel resultatet vært flatterende. Barcelona kunne fort vunnet med fire-fem mål, på bortebane. Før morgendagens kamp er derimot formkurvene snudd fullstendig på hodet, og det er få som levner de lyseblå gjestene store sjanser for avansement.

Flere minnerike møter de siste årene

Når vi ser på historien mellom Barcelona og City de siste årene er det utvilsomt katalanerne som har det mentale overtaket. Etter å ha feiet over City i fjorårets turnering, var de kanskje enda mer overlegne i årets første oppgjør. En kuriositet som også City-manager Pellegrini bet seg merke i, er at de lyseblå har hatt en lei tendens til å avslutte kampene mot Barcelona, med ti mann. Dersom engelskmennene ønsker å reise fra Camp Nou med æren i behold bør de trolig beholde alle elleve på banen i samtlige nitti minutter, samt prestere opp mot sitt maksnivå.

Hva kan vi forvente på onsdag?

De siste oppgjørene mellom Barcelona og Manchester City har vært spennende, underholdende og i alle de siste tre kampene har Barcelona scoret to mål, og vunnet. Et City-lag som må frem å angripe uten noe å tape er en farlig motstander, men samtidig vil de etterlate store rom for Messi, Suarez og Neymar. Så spørs det om Messi vil svare på Ronaldos to scoringer mot Schalke, om Neymar finner tilbake målformen, eller om Suarez vil fortsette sin. Unibet har i hvert fall odds på 3.30 for rødt kort i onsdagens oppgjør, så gjenstår det å se om historien gjentar seg.
(Kamptips: 3–1)
Hvem: FC Barcelona — Manchester City
Hva: Champions League, åttendelsfinale retur
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Onsdag, 18. mars kl. 20.45