Bortekamp mot lille nyopprykkede Eibar betyr sesongens minste bane. Men så er til gjengeld Barcelona kjent for å spille på små flater. Her er vurderingene:
Bravo (6): Får kun enkelte tilbakespill og et par femmetere å bryne seg på i første omgang, og har full kontroll. Ble garantert mer sliten under oppvarmingen enn i kampens første førtifem minutter. Er så heldig at han får tafse litt på ballen utover i kampen men kan trolig fint droppe dusjen etter kamp i kveld uten å stinke. Får dog muligens et snev av øresus helt på tampen da Eibar feier ballen i tverrliggeren bak Bravo, men kan putte nok en smultring i premieskapet.
Montoya (7): Montoya får muligheten på høyreback med Dani Alves ute, og når han halvveis ut i første omgang får en albue i øyet og blir liggende, ser det ut til at Douglas må i oppvarming, noe som trolig setter en støkk i de få fremmøtte bortesupporterne. Heldigvis kommer han seg på beina igjen og fullfører omgangen med stil. Har god kontroll på sin side og er ofte med fremover i angrep uten å utmerke seg nevneverdig. Godkjent omgang av høyrebacken. Fortsetter etter hvilen med flere gode taklinger og bruker farten sin til å løpe opp de få truslene Eibar kommer med. Er merkbart bedre defensivt enn backmakker Adriano og skal få absolutt godkjent etter kveldens kamp. Hårfin syver.
Piqué (8): Nøyaktig hva som er Shakiras bedre halvdel lar vi være opp til diskusjon, men at hennes mann presterer på gressmatta om dagen er det liten tvil om. Ny sterk omgang av Piqué som har flere glimrende innvolveringer til tross for at Barcelona styrer spillet i store deler av kampen. Er en hærfører gjennom hele kampen og herjer regelrett der bak om dagen. Å kunne spille sine medspillere gode er også en meget viktig egenskap Piqué innehar, og han er nok en gang tett på å bli banens beste.
Bartra (7): Bartra ser virkelig ut til å trives i lag med Piqué, og når den ene er i toppslag drar den ofte også opp nivået til makkeren. Bartra bryter fint av flere tendenser hos hjemmelaget, og må ofte ut på venstrebacken for å hjelpe en rådvill Adriano. Har også flere gode igangsettinger fremover i banen og virker lysten på å ta seg et realt Messi-raid, men holder heldigvis igjen etter han passererer midtbanen. Takler så det suser og bryter Eibars spede forsøk, og har en fin dag på jobb.
Adriano (5): Bortskjemte som vi er med Albas stabilt gode prestasjoner på venstrebacken blir forskjellen kanskje ekstra synlig når vi får inn en surrete Adriano med mer kontroll offensivt enn defensivt. Etterlater gang på gang store rom bak seg som Eibar får kontre i, og har regelrett flaks at både Bartra dekker han såpass godt, samtidig som Eibars innlegg holder kvalitet ala Alves anno 2014. Spiller seg noe opp utover i andre omgang ettersom bortelaget får enda mer ballkontroll.
Rafinha (6): Har flere innvolveringer i første omgang uten å ha innvirkning på kampen i verken positiv eller negativ forstand. Blir mange trygge pasninger og lite kreativt. Jobber greit og spiller på det jevne, men blir faktisk overskygget av midtbanemakker Roberto før pause. Evner så vidt å krype over startkarakter i en kamp som nok var preget av et pragmatisk bortelag og et evnefattig hjemmelag.
Rakitic (6): Med en skadd blekksprut og en terrier med overhengende karantenefare må Barcelona grave dypt i den dyre stallen for å finne et passende anker. Valget falt på den hårfagre løven fra Kroatia som nok en gang dekker sin rolle med bravur, faktisk uten å falle for fristelsen av å bli alt for offensiv. Har en finfin kamp i ankerrollen og viser seg som den allsidige o2-snapperen vi trenger i slike kamper. Vipper nesten opp på en syver med sin finfine corner-assist til Messi, men med såpass lite motstand den halvtimen han får spille, så blir det kun en godkjent + kamp av kroaten.
Sergi Roberto (6): Det er ikke ofte Sergi Roberto får se sitt eget navn i startoppstillingene til A-laget, men når han først får sjansen godt uti mars måned gjør han ikke skam på uttaket. Spiller en meget godkjent første omgang og har flere gode offensive involveringer samt dekker opp godt hjemover i banen. I en relativt amputert midtbane hos bortelaget er «unggutten» kanskje dagens mest gledelige overraskelse, selv om mange kanskje vil hevde at det er på tide han viser seg frem. Dabber noe av etter pause ettersom Barcelona i enda større grad styrer spill og tempo, men skal ikke skamme seg over kveldens prestasjoner.
Suarez (6): Suarez må være et mareritt for motstandernes forsvarsspillere sånn som han løper og jobber utrettelig på selv de mest håpløse baller. Han levner verken keeper eller sisteforsvarer rom til å spille seg ut med ballen i laget, og svært ofte vinner Barcelona tilbake ballen kun takket være uruguayanerens vilje til blodsmak i munnen. Kommer ikke til de store avslutningsmulighetene før pause, men har noen fine raid, og er involvert i forkant av straffesituasjonen til Messi. Vi har sett Suarez langt vassere, og trolig vil han også kneppe opp noen hakk til de to neste oppgjørene da både motivasjonen og motstanden er større. Helt greit å «hvile» inn en tomålsseier når det kommer langt viktigere kamper om kort tid.
Messi (9-BB): I en første omgang hvor bortimot hele bortelaget virker å spille på halv maskin, så er nettopp halv maskin for Messi mer enn nok til å plaget livet av Eibar, og de fleste andre lag i verden for den saks skyld. Tusler rolig rundt i det ene øyeblikket før han plutselig har rundlurt halve Eibar med et raid som selv får Maradona og Ronaldinho til å applaudere med snev av hakeslepp. Står selv bak avslutningen som blokkeres med en Eibar-hånd, og får et nytt forsøk til å treffe blink fra ellevemeteren. Selve straffescoringen får han ikke mye pluss i boka for, fordi det skulle strengt tatt bare mangle etter flere bom, men den lille trollmannen fra Rosario står bak absolutt alt bortelaget presterer med positivt fortegn før hvilen. Etter pause er jammen hodespesialisten Messi på plass på corner fra Rakitic og stanger Barcelona i tomålsledelse. Headingen er ikke sjokkerende god, men forsvarspiller Lilo hadde heldigvis for Messi glemt å plukke ut kompisen Stitch fra ryggsekken der han stod på streken for å klarere. Fortsetter å raide rundt Eibarspillerne med en ydmykelse på nivå med buksevann for Gummi-Tarzan. Når Messi er i slikt humør kan vel igrunn Eibar prise seg lykkelige for at resten av de veivesenkledde bortelagsspillerne hadde tankene på de to kommende storoppgjørene mot City og Real Madrid.
Neymar (5): Etter noen rolige dager i hjemlandet Brasil grunnet karantene og «personlige grunner» var Neymar tilbake fra start for Barcelona. Mange hadde nok håpet å se en enda friskere driblefant, men første omgang var allikevel ikke helt blottet for snacks. Neymar har noen dragninger, hælflikker og småtouch som rett og slett virker usannsynlige, men når de sitter er det en nytelse å se på. Det blir likevel ikke verken klinisk eller spesielt effektivt og alle positive bidrag før pause viskes ut av en rekke horrible feilpasninger som både kunne og burde blitt farlige andre veien. Fortsetter etter hvilen med flere gode løp og driblinger, men den avgjørende pasningen blir ofte for veik eller feilplassert. Byttes av drøye tjue minutter før slutt for den hyperaktive kanarifuglen Pedro, og bruker godt med tid på å tusle slukøret av banen.
Innbytter:
Xavi (5): Kommer inn for Rakitic en drøy halvtime før slutt, og klarer seg akkurat såpass bra som vi forventer av Xavi. Beholder roen, ballen, sans og samling, og loser bortelaget trygt inn til en viktig tre-poenger. Trenger ikke spille på sitt høyeste gir når seieren allerede virker rimelig trygg da han entrer gresset.
Pedro (5): Pedro får drøye tjue minutter på å vise at han duger til mer enn å løpe som en gal rundt på gressmatta, uten mål og mening. Får én stor sjanse på et glimrende fremspill av Messi, og måker ballen ukontrollert rett på keeper, akkurat som forventet.