Florentino Pérez avkrefter at Real Madrid har nektet det spanske fotballforbundet å bruke Santiago Bernabéu til cupfinalen.
Selv om den ikke er rett rundt hjørnet nærmer det seg finalen i Copa del Rey — ihvertfall rent administrativt. For en drøy uke siden ble det klart at Barcelona og Athletic Bilbao blir å se i finalen, men hvor den spilles er enda ikke bestemt.
Santiago Bernabéu er den største nøytrale finalearenaen, og har av mange blitt sett på som den klart mest egnede arenaen til å arrangere finalen. Men hittil har det versert rykter om at Real Madrid — spesielt supporterforeningen — ikke ønsker at finalen skal spilles i Madrid. Ihverfall ikke i den helhvite bydelen.
Dette går Real Madrids president Florentino Pérez nå langt for å avkrefte. Han uttalte nylig på en pressekonferanse at klubben ikke har kommet med noen motforestillinger til det spanske fotballforbundet. Hovedmålet var å forsikre at lagleder Carlo Ancelotti sitter trygt tross formsvikten — så kan man lure på hvor positivt det er når en persident må gå ut med slike lovnader — men flere av de fremmøte journalistene førte samtalen over på den ventende cupfinalen, og presidenten måtte derfor kommentere situasjonen.

— Madrid har ikke nektet (det spanske fotballforbundet) noen ting. Alt jeg vet er at flere lag har tilbudt sine stadioner og at det nå må bli tatt et valg.

Valencias Mestalla er det nest største brukbare stadionet etter Bernabéu, og ansees derfor som et klart andrevalg, dersom kampen ikke spilles i Real Madrids storstue. Derimot er det et sterkt ønske fra begge lag om at den største nøytrale stadionet skal brukes, slik at så mange supportere som mulig kan se finalen. At begge lags supportere må reise tilnærmet like langt til Madrid, mens Valencia er veldig nærme Barcelona, er også et argument som blir brukt.
Så kan man vel kanskje tenke seg at både Bakserland og Catalonias største klubber, som begge fronter sine respektive ‘lands’ kultur og ønske om selvstyre, ønsker å løfte et viktig trofé i hjertet av det konservative Spania, hjemme hos en felles rival. Nettopp derfor er det nok også at få Madridistaer ønsker å se kampen spilt på sitt gress.