Foran over 87 000 tilskuere klatrer Barcelona opp på ligatoppen, med 6-1 seier på Camp Nou.
Bravo(7): Den første halvtimen er Bravo den Barcelonaspilleren utenom Suarez med flest ballberøringer, og et aggressivt og godtspillende bortelag setter chileneren på flere gode prøver. Heldigvis er Bravo én av tre Barca-spillere som husket å drikke kaffe til frokosten, så han holder buret rent til pause. Har mindre å gjøre etter pause takket være en peptalk til laget av Luis Enrique. Kan ikke klandres for straffen som Alves lager, og hadde trolig holdt rent bur om ikke straffen hadde blitt laget.
Alves(4): Ikke den beste kampen av brassen. Alves har vært mye frem på banen, forsøkt seg en del og har hatt en god del fine involveringer… Men rotet bort mange baller i farlige situasjoner og gjør en ekstremt farlig takling som gir han et rødt kort. Kanskje strengt dømt, men dustetaklingen gir ikke dommeren rare valget.
Gerard Piqué(8): Viser seg mer og mer som gamle Piquè. Kanskje til og med bedre? Har tydelig tatt styringen i forsvaret denne sesongen. Kontroll i duellene og alltid sikker. Skårer i andre omgang og spiller bunnsolid kamp. Piquè er forsvarsspilleren med flest mål i år, nemlig 4. Minner om Puyol for tiden og er solid i hver eneste kamp.
Mathieu(6): Er usynlig idag, men gjør ingen tabber. Da en ser han har han som regel god kontroll på de fleste situasjoner, som franskmannen pleier.
Alba(6): Spiller som vanlig bra, men ikke fantastisk som han pleier å gjøre. Får ikke til alt han vil fremme, men det har ikke noe å si idag. En ok kamp fra Alba.
Xavi(7): Strør rundt seg med gode pasninger. Hvordan så han Suàrez i målsituasjonen? Vel, han gjorde det og gir den perfekte pasning som ender med 1-0. Dette er gode gamle Xavi. Har et frispark som ikke var helt der, men ellers en god første omgang av spanjolen. Viser at han fortsatt kan holde oppe tempoet, selv om det ikke er like raskt som før. Også en god andre omgang fra Xavi. En absolutt godkjent kamp fra Xavi!
Mascherano(5): Legger ikke så mye merke til denne argentineren idag, men til tider god. Mascherano pådro seg også et tåpelig gult kort tidlig som gjorde at han måtte løpe på etterskudd hele tida fremfor å kunne prøve seg på taklinger. Fortsetter å lage en del frispark noe som ender med at han må bli byttet ut.
Andres Iniesta(8): Dette er slik vi liker å se han! Iniesta var tidvis god, tidvis glimrende, og tidvis en ren illusjon å se på i dag. Jobber på, strør pasninger, har vendinger som er magisk å se på. En fryd å se på og blir hyllet da han blir byttet ut. Godt spilt av Iniesta idag.
Leo Messi(9): Så nærme etter 32 minutter med en herlig chip. Hvor var tankene til argentineren idag? De var vel på Antonella og Thiago på tribunen noe vi så på første forsøk på straffesparket. På andre forsøk setter han den sikkert. Det skulle et litt slurvete straffespark en time inn i kampen før Messi våknet. Langt mer våken etter målet, og skaffer seg jammen det et hattrick! Messi snur om en dårlig kamp til fenomenalt spill, bare han kan gjøre dette. Hattricket ble skåret på utrolige elleve minutter. Smilet er tilbake og Barcelonasupporterne er fornøyde. Skjerper seg kraftig. Hadde han spilt sånn hele kampen hadde det det kanskje vært mange flere mål idag, og en karakter høyere.
Suárez(9-BB): Denne mannen er i fyr og flamme om dagen. Kanskje det er fordi han alltid har med seg en kaffikanne på treninger og kamper? Det er tydelig at han har forsynt seg godt av denne i dag også. Han har virkelig tilpasset seg Barcelonas spillestil og er den perfekte brikken i Luis Enriques puslespill! Skårer et godt mål etter fem minutter, der han gjør en herlig vendig da han får pasningen fra Xavi. Endelig er han selvsikker og det vises på alt uruguaneren gjør på banen. Burde kanskje til og med hatt et hattrick bare i første omgang. Spiller fantastisk andre omgang og har stor del i både tredje og fjerde mål. Det siste en kan kalle Suarez egoist. Gir og gir til Messi hele kampen, kanskje litt for snill til tider. Får et fortjent andre mål etter herlig spill på tampen av kampen.
Pedro(4): Prøver mye, men har ikke selvtilliten på plass, kan det virke som. Pedro kunne stått oppført med i allefall ett mål til pause. Han skal ha for at han aldri gir opp, men det er det eneste en kan si om Pedro idag dessverre.
Rafinha(7): Gjør et svært friskt innhopp idag, og spiller utrolig bra. Viser at han fortjener mer spilletid. God kamp av Rafinha i den tiden han fikk spille.
Adriano(6): Hadde et godt skudd på mål som virkelig kunne blitt et fantastisk Adriano-mål, men traff ikke godt nok. Har ikke mye å utsettes for og spilte bra. Kampen var avgjort før brasilianeren satte sine bein på gressmatta i dag.
Rakitic(6): Kommer inn for Mascherano og spiller som defansiv midtbane. Hadde 16 pasninger der alle fant en medspiller. Viser allsidighet og gjør et godt innhopp! Kamper var allerede avgjort da Rakitic kom med sitt innhopp.