Neymar har for alvor satt sitt preg på klubben med sine prestasjoner denne sesongen.
Det ble en litt tumlete sesong for Neymar da han ankom Camp Nou med tonnevis av bagasje som til slutt fikk Sandro Rosell til å gå av som president. Han var også uheldig med skader som satte han ut av spill når toppformen nærmet seg.

Ny vår

Denne sesongen har det gått stikk motsatt for brasilianeren. Som en hovedkomponent av fyrverkeriet som kalles FC Barcelonas beste spisstrio gjennom tidene har Neymar nå gått forbi Diego Maradona og Romário i antall mål scoret for klubben. Begge spillerne er legender innenfor fotballen, men deres opphold i Barça er ikke nødvendigvis der de gjorde mest suksess. Maradona er som regel forbundet med Napoli og selvfølgelig for sine prestasjoner på landslaget. Romário var instrumentell i at Brasil vant VM i 94 med sine dødelige skudd. Han var også større i Barcelona enn Maradona.
Argentineren scorte 38 mål på 56 kamper for klubben. Romário hadde 39 på 53 kamper mens Neymar nå ligger på 41 scoringer fordelt på 74 kamper – alt på to sesonger i klubben.
Forhåpentligvis blir Neymar i flere sesonger fremover slik at han kan fortsette sin fantastiske karriere og muligens arve drakt nummer 10 slik som Messi arvet den fra Ronaldinho. Interresant nok er det Messi som er nest sist på flesteparten av Neymars mål denne sesongen.
foto: fcbarcelona.com