Hans mangel på mål i starten av sesongen skapte en del kritikk for Luis Suárez.
Dette har Luis Suárez vist alle at var urettferdig, og sitasjonen har snudd drastisk. Det samme har kritikerne, for nå hyller de uruguaneren! Han blir nå nevnt som sesongens beste signering, spesielt på grunn av sitt øye for sjanser.
En morsom sammenligning er tidligere Barcelona-spiller og assistkonge i Premier League, Cesc Fàbregas. Fàbregas blir hyllet i Premier League for sitt antall assist og sitt øye for målsjanser. Sammenligner en Chelsea-spilleren med Suárez kan en se at Barcelona-spilleren faktisk skaper flere sjanser enn Fàbregas.

Sesongens beste signering

«CIES Football Observatory» har laget en liste med de tolv beste signeringene, i de fem beste ligaene, for denne sesongen. De har sett ut ifra blant annet tilbakevinning av ball, skapelse av sjanser, distrubisjon, skudd på mål og lignende. Når en ser ut ifra statistikkene, da ender en opp med han som mange eksperter tidlig i sesongen mente var overpriset. Med ca 750 millioner kroner som prislapp imponerte ikke Suárez fra start, men han har blomstret og vært Barcelonas avgjørende brikke de siste kampene. Han ser mer og mer ut som seg selv i glansdagene i Liverpool, og han blir bare bedre og bedre! Han kom foran Chealsea-spiller Cesc Fàbregas og Swanseas Gylfi Sigurdsson i kategorien å skape sjanser, noe ekspertene sikkert ikke kunne gjettet for noen måneder siden.