Den tidligere Barça-presidenten har stor tro på at katalanerne kan vinne ligaen i år.
Barça ligger for øyeblikket på andreplass med to poeng mindre enn erkerival Real Madrid, men Joan Laporta har ikke mindre tro på Luis Enriques mannskap av den grunn. 52-åringen, som var Barças president mellom 2003 og 2010, har ståltro på at de blårøde vil ta gullet til Catalonia, ifølge Sport.
Real Madrid gikk på poengtap mot Villarreal i helgen, noe som betyr at Barças sjanser til å overta førsteplassen på tabellen har blitt større. Hovedstadslaget klarte bare 1-1 mot de gulkledde fra østkysten.

– Jeg har tro på at de vil klare det, men det avhenger naturligvis av at de presterer. De må stå sammen som et lag. Det er i stor grad opp til dem selv.

Laporta nekter å avsløre om han har planer om å gjøre comeback som Barça-president. Neste presidentvalg er til sommeren, og mye tyder på at han kommer til å stille som kandidat.

– Jeg prøver helst å unngå å snakke for mye om presidentvalget. Det viktigste er at laget vinner så mye som mulig og jeg har stor tro på dem i år.

Han benyttet også anledningen til å kommentere fremtiden til klubbens største stjerne, Leo Messi. Det er ikke lenge siden det florerte rykter om at argentineren var på vei vekk fra klubben, noe han selv avviste blankt i ettertid.

– Alle som støtter Barça ønsker at Messi blir værende i klubben i lang tid. Han har vært i Barcelona i hele sin sportslige karriere og jeg kan ikke se for meg at det finnes noen klubber som passer ham bedre.