Et arbeidsuhell hjemme mot beinharde Málaga ga igjen vann på Enrique-ut-mølla. Derfor var det en ekstra tent Barcelona-gjeng som gjestet Manchester City og Etihad denne tirsdagskvelden:
Ter Stegen (7): Med Champions League-hymnen i bakgrunnen er det igjen klart for tysk sisteskanse. Ungguten settes på noen få prøver i første omgang, men takket være aggressivt og intensivt arbeid fra samtlige Barca-spillere fikk han gå til pause relativt tørr på ryggen. Har noen gode involveringer i andre omgang, og får også hjelp av lite kliniske hjemmelagsspillere. Alt i alt en god kamp av ter Stegen som virker kald, trygg og sterk.
Alves (7): Dani Alves starter friskt på høyresiden, og har god kontroll på det meste som foregår før pause. Prøver seg også fremover en del, med vekslende hell. Har et innleggsforsøk med strak vrist på volley som virkelig får frem smilet hos undertegnede, fordi hva er vel Dani Alves om ikke en herlig klovn? Spiller en god omgang også etter pause, og viser at han i hvert fall har nivået inne så lenge alle rundt han også jobber maks. Utover i andre omgang syns han tydeligvis at franskmannen Clichy luktet ufint, og valgte å sende han avgårde for en tidlig vask. Kanskje ikke dommerens stolteste øyeblikk, men neppe avgjørende for det totale utfallet av disse oppgjørene.
Piqué (8): Piqué har vært blant Barcas beste spillere i 2015, og viser seg mer og mer som den kapteinstypen vi savnet da Puyol la skoene på hylla. Er aggressiv uten å være dumdristig, tar ut rom slik at han ikke blir tatt på fart, og spiller seg ut fra Citys press med roen til den berømte skjæra på tunet. Fortsetter etter pausen med hockey-blokkeringer, flotte taklinger og sterkt duellspill, til tross for at han taper de fleste hodeduellene mot råsterke Dzeko. Kanskje burde Piqué rykke opp på kapteinsstigen etter sommeren?
Mascherano (7): Mascherano starter kampen med en utrolig klønete «takling» som gir hjemmelaget frispark i farlig situasjon. Roer seg heldigvis litt ned og bruker hodet i mesteparten av duellene kampen ut, og har i likhet med Piqué en rekke glimrende blokkeringer og intervensjoner. Er den urolige terrieren som trengs for stresse typer som Agüero, Silva og Nasri, men misser veldig i duellen i forkant av Citys redusering. Spiller en ny god kamp i Barca-trøya, men trekkes litt for slike feil.
Alba (8): Alba er som vanlig stabil og meget viktig på venstrebacken. Barca er rett og slett to forskjellige lag med og uten lynbacken. I kveld er han også meget avgjørende for den defensive kontrollen Barca har i en svært imponerende første omgang, og fortsetter også i godt driv etter pause. Løper utrettelig og stresser City-spillerne både i angrep og forsvar, og er i likhet med stopperne direkte avgjørende for at ikke City får fullstendig sjansebonanza. Med assist på Suárez sitt viktige 2-0-mål blir det en velfortjent åtter i dag.
Rakitic (7): Rakitic er en viktig brikke i dette fintspillende Barcelona-laget i en kamp hvor de små duellene ofte må vinnes. Han river, sliter, løper og kjemper, og selv om det kanskje ikke alltid ser så estetisk nydelig ut, så er han en forfriskende diesel-Jeep når de frekke Maseratiene har satt seg fast i den engelske gjørma. Har en stor fordel av å spille mellom Messi og Busquets på banen, og spilles naturligvis enda litt bedre. Alt i alt en god kamp av Raiktic, og mot et enda mer hissig City-lag på Camp Nou kan han bli en viktig brikke.
Busquets (8): Når godeste Busquets fremstår bortimot usynlig er han ofte på sitt beste. Og i kveld er han litt som gjenferdene i Åndenes Makt – man ser ingenting, men man føler de er overalt. Bryter opp Citys spill i stor stil, og har tær lange som Madshus-ski der han stopper farlige gjennomspill. Mangler vel kun noen fabelaktige gjennomspill selv for å nå helt opp i toppen på karakterskalaen i kveld, og kanskje sparer han den gullkledde konfekten til returoppgjøret?
Iniesta (7): Kallenavnet El Ilusionista er ikke alle forunt. I sine beste stunder er magien der absolutt fortsatt, men det føles som det blir lengre og lengre mellom de mest nytelsesfulle øyeblikkene. Er solid i kveld med sin enorme teknikk, og holder ballen i laget i selv de trangeste posisjoner. Vi har sett han mer avgjørende i det offensive spillet, men når man tidvis rundspiller Manchester City på bortebane så kan man ikke klage. God kamp av Iniesta.
Suárez (9-BB): Det er med STOR glede vi putter BB-tegnene ved siden av Luisitos karakter i kveld. Allerede halvveis ut i den første omgangen har en målkåt uruguayaner banket inn to spikre i den lyseblå kista, og han er utvilsomt lysten på mer. Det er rett og slett kun marginer som hindrer Suárez å bli hat-trick-helt i kveld. Måten han løper mil etter mil på uten ball gleder trolig selveste Jahn Teigen, og undertegnede er helt klart optimist. Etter å ha fått servert det første målet på sølvfat av Messis geniale pasning, via ryggen til Kompany, er Luisito iskald når det gjelder. Det andre målet han scorer kommer etter hele tjuetre pasninger innad i laget, og så godt som samtlige Barca-spillere er involvert. På løkka ville dette vært feige lag! En gnistrende kamp av den tidvis utskjelte spissen, og det var liten tvil om at han hadde blod på tann og ønsket å fullføre sitt hat-trick på overtid da Messi ble felt og Barca fikk straffe. Dessverre for både Messi, Barca og den sympatiske uruguayaneren endte det hele i en Youtube-hit, og kampen endte 1-2.
Messi (9): For å beskrive Messis prestasjoner i den første omgangen kan man egentlig bare bruke ord som «lekestue», «ydmyking» og «klasse». Messi er overalt, jobber opp baller i returløp, trer pasninger gjennom et nåløye i blinde og serverer i vilden sky. Får en slags assist på 1-0 og er meget delaktig i 2-0. I andre omgang lider Barcelona av å ha håndbrekket på, samtidig som laget kollektivt virker litt for fornøyde med resultatet. Da straffes man ofte, og etter Citys redusering våkner Messi og co. Etter noen vakre gjennomspill og trekanter både chipper Messi inn et mål som korrekt avvinkes for offside, samt brenner enda et straffespark på et særdeles klønete vis. Denne straffen burde Suárez kanskje tatt, og kampens siste spark på ballen vipper han også ned fra BB-prisen, hårfint.
Neymar (6): Neymar har gått fra å være strålende fantastisk til en liten formdupp. I kveld er han verken svak eller spesielt imponerende, til tross for flere gode involveringer og et lekkert fremspill til Suarez som fort kunne blitt målgivende. Blir mange smådriblinger på unggutten og dessverre litt lite gjennombruddshissig. Forrykende første omgang av hele laget ebber ut i en noe tammere andre omgang, og at en sekser i kveld blir kampens svakeste spiller sier forhåpentligvis mer om Barcas enorme prestasjon på bortebane i Champions League, enn Neymars form. Med mer kontringsrom og plass i returkampen på Camp Nou kan det fort bli noen øyne til på terningen til den fotrappe, danseglade brasilianeren.
Innbytter:
Mathieu (5): Kommer inn for Rakitic drøye tjue minutter før slutt for sikre defensiv soliditet ut kampen. Får ikke brydd seg så mye da City reduseres til ti mann kort tid etter innhoppet, men har ingen svake eller dårlige involveringer under en periode hvor Barca dominerer fullstendig.
Adriano (5): Adriano kommer inn for Dani Alves bare minutter etter Mathieus ankomst, og friske bein og defensive fibre skal bidra til at ikke City kommer inn i kampen. Har noen offensive forsøk også, men det blir ikke stort ut av det.
Pedro (-): For lite tid til å vurderes, til tross for et friskt innhopp.