Nike og Barça har i dag sluppet det nye draktsettet for den kommende sesongen.
Den nye hjemmedrakten er basert på den originale Blaugrana-drakten, med kombinasjon av et innovativt og klassisk utseende.

– Denne distinkte nye designen gir Barça-fansen den mest autentiske og ekte identiteten i moderne tid, skriver klubben på sin hjemmeside.

De største endringene

Hjemmedrakten har de karakteristiske Barcelona-stripene, som er dristigere og bredere, og med en mørkere tone av rødt og blått. Den inkluderer også et renovert og mer spektakulært klubbemblem, og en ny blå, svak oppkraging rundt halsen. Drakten har V-formet hals, og for første gang i historiene har det katalanske Senyera-flagget kommet på framsiden av drakten — nærmere bestemt ved halsgropen.
På innsiden (ved nakken) finnes en blå vimpel med Barças inspirerende klubbmotto: «Més que un club», og stiftelsesåret «1899». På baksiden av drakten (ved nakken) står det «Barça» i en Senyera-gul farge og med klubbens unike font.
De nye hjemmeshortsen er blå med en tynn rød stripe langs hver side, mens de nye hjemmesokkene er blå med et rødt bånd øverst, og en bred rød stripe i vinkel på baksiden.
Su14_Match_Barcelon_11B9DD4.v1400600358
Nike_FCB_5mb.v1400621607
Su14_Match_Barcelon_11B9DD6-Optimized.v1400600136
Draktsettet er allerede lagt ut for salg hos Nike.com, og kommer for salg via FCBotiga i morgen. Deretter blir den distribuert over hele verden fra 17. juli.
FOTO: FCBarcelona.es