Luis Enrique var på kveldens pressekonferanse opptatt av at alle kamper blir viktige fremover.
Barca møter Málaga hjemme på Camp Nou i morgen klokken 16.00. Kampen er årets 24. ligakamp, og Enrique minner om viktigheten av alle kamper på dette tidspunktet i sesongen. Han vet at Málaga er et lag som kan gjøre det vanskelig for Barcelona.

— Utfordringen er å skape sjanser fremover, samtidig som vi minsker deres angrepsmuligheter. Feilskjær får ofte konsekvenser mot gode lag.

Málaga mangler to av deres viktigste spillere, Amrabat og Camacho. Det er noe Enrique ønsker å dra nytte av.

— Vi ser alltid etter måter å få overtaket på.

Barcelona ligger på andreplass i La Liga, ett fattig poeng bak Real Madrid — som forøvrig har fordelen på innbyrdes oppgjør. Dermed er Barcelona, frem til El Clásico i mars, avhengig av hjelp dersom de skal ta over tabellteten.

— Å innta tabelltoppen avhenger ikke bare av oss. Vi må vinne våre kamper, og deretter se hva som skjer med de andre lagene.

Den viktige delen av sesongen

Sesongen tetner seg virkelig til. I løpet av de neste ukene står blant annet første kamp i utslagsrundene i Champions League, og andre semifinale i Copa del Rey for tur. I tillegg skal El Clásico spilles om drøye fire uker.

— De viktigste månedene av året venter oss, med utslagsrunder og ligakamper. Men dersom du ikke har gjort hjemmeleksene dine tidligere i sesongen er du heller ikke i posisjon til å kjempe om titlene. Ting begynner å bli veldig interessante, og vi føler oss veldig bra for øyeblikket.

Det tette kampprogrammet krever mye av spillerne. De fleste spillerne ønsker å spille alt av kamper, samtidig som det kan være enkelt å toppe laget før hver kamp, og dermed slite ut troppen sin. De siste dagene har det gått rykter om at Alves, Alba, Neymar Messi og Suárez er de eneste spillerne som kan belage seg på å starte både i morgen, og mot Manchester City på tirsdag. Det betyr derimot ikke at Enrique kommer til å stille et svekket lag i morgen, ifølge han selv.

— Spillerne er vant til å spille hver tredje dag. Vi må ikke glemme de tre poengene som det spilles om hver ligakamp. Spillerne vet at de ikke kan tenke sånn, og vi er her til å minne dem på det. Vi har gått oss fast over små deler av sesongen før, så vi må fokusere på flere av disse tingene. Vi er fokusert på neste kamp, fordi det er den eneste tingen vi kan kontrollere akkurat nå.

Seiersrekorden

Luis Enriques lag har gjort det virkelig store den siste perioden, og har tangert Pep Guardiolas rekke med seiere fra 2008/2009-sesongen. I morgen har de en ny sjanse til å legge en kamp til i rekken, og dermed gå forbi rekorden fra den legendariske sesongen.

— Seiersrekken begeistrer spillerne. Det motiverer dem, og øker selvtilliten deres for hver kamp. Jeg ønsker å vinne hver eneste kamp. Dersom et lag kan hindre oss i å skape store sjanser betyr det at det laget spiller strålende defensivt.

På slutten av pressekonferansen ble Enrique spurt om Tito Vilanova. Det er hevet over enhver tvil at det tragiske dødsfallet til den kjære assistent- og hovedtreneren preget laget i fjor. Enrique jobbet aldri direkte med Tito, men vet at katalaneren var et stort menneske.

— Jeg hadde ikke gleden av å spille eller å trene ved hans side. Alle vet at det var et stort tap — han var en stor person. Det (begravelsen, journ.anm) var en vakker og følelsesladet dag for familien. Det er enkelt å se hvor profesjonell han var, og hvilken effekt han hadde på menneskene rundt seg.