Luis Enrique uttalte på dagens pressekonferanse at han ikke føler seg komfortabel ved å spille mot nedrykkstruede Levante.
Selv om mange forventer at Barca skal leke seg til seier på Camp Nou i morgen, mener manager Enrique at troppen hans ikke skal ta seieren på forskudd. Barcelona kan tangere 2008/2009-rekorden med 11 strake seire om de slår Levante som for øvrig ligger på 17. plass på tabellen.

— Vi har vist oss å være i god form, men jeg stoler aldri på motstandere som er i en presset situasjon. Det er viktig at vi er fullt fokusert og går inn for å vinne allerede fra første minutt.

Enrique har i bakhodet at Levante vant forrige serierunde med en overbevisende 4-1 seier mot Malaga. David Barral bemerket seg med hat trick, og vil være en nøkkelspiller under morgendagens oppgjør. Lucho tror også Barca kan møte utfordringer offensivt.

— Levante forsvarer seg godt og er fysisk sterke defensivt. Fotball er et merkelig spill, fordi et lag som ikke angriper likevel kan ende opp med å vinne kampen.

Treneren forsikrer likevel fansen om at troppen hans har god erfaring med å møte kompakte forsvar som Levantes, og at det er en del av katalanernes filosofi. Enrique kan også berolige seg med stjernespissen Lionel Messis statistikker for mål, assister og titler som ifølge treneren er «fra en annen galakse». Han legger ikke skjul på at Levantes forsvarsrekke vil få noe å bryne seg på.

— Jeg tviler på at det er et annet lag i verden med bedre ressurser enn oss når det kommer til å takle den type spillestil.

Barcelona ligger som kjent i hælene på serieleder Real Madrid, men Lucho virker uberørt av presset. Under konferansen på Ciutat Esportiva fortalte han at laget vil ha solide muligheter for seier, uansett hvilke spillere han setter på banen.

— Jeg bryr meg ikke om vi spiller før eller etter Madrid. Det vil uansett ikke endre planen vår, som simpelt nok er å vinne vår egen kamp.

Til sist erkjente den spanske treneren at kamptidene ikke alltid er like gunstige, og særlig ikke nå på vinteren. Han oppfordrer likevel fansen til å møte opp på stadion for å støtte klubben i deres hjerte.

— Vi er så mye sterkere med fansen bak oss og vil gjerne ha så mange som mulig på Camp Nou i morgen. Jo flere vi er, jo bedre er vi.