I ettermiddag offentliggjorde president Josep Maria Bartomeu klubbens nye tekniske komité.

Fra direktør til komité

Barça har altså valgt å danne en sportskomité, bestående av fire medlemmer, til å jobbe med klubbens interesser innen det sportslige. Komiteen er en erstatning for klubbens sportdirektørpost, som inntil nylig var besatt av Andoni Zubizarreta.

Intern og ekstern spisskompetanse

De fire medlemmene består av velrennomerte personer internt i klubben, men også eksternt har man hentet inn spisskompetanse til den nye komiteen.
Klubblegenden Carles Rexach (68) er ikke uventet hentet inn, som med sin fartstid hos katalanerne gjør ham til en viktig bidragsyter. Rexach kjenner Barças grunnverdier inn og ut, og er selv fostret opp gjennom klubbens stolthet; La Masia.
I tillegg har klubben hentet inn italieneren Ariedo Braida (69), en anerkjent forhenværende bidragsyter hos AC Milan.
Hos den italienske storklubben jobbet Braida i nær tre tiår innen det sportslige området, og var klubbens sportsdirektør i perioden 1968-2013. Italieneren skulle dermed være godt rustet, med kontakpersoner og erfaringer, til operere på det internasjonale overgangsmakedet.
De to siste medlemmene er visepresident Jordi Mestre (53) og styremedlem Javier Bordas (54), som i tillegg til sine verv i Barça, også er klubbens representanter hos det spanske fotballforbundet (RFEF) og den spanske ligaforening (LFP).

Komiteen skal jobbe tett med treneren

Sammen med Luis Enrique skal komiteen planlegge den kommende sesongen, og hvordan klubben skal operere på overgangsmarkedet, hvor Barça er utestengt fra direkte spillerkjøp.

– Komiteens mål er å jobbe hardt med planleggingen for den neste sesongen. Rexach er Barças fotballekspert; på førstelaget, Barça B og ungdomsnivå, mens Braida er profesjonell og kjenner fotballverdenen inn og ut. Han har jobbet med sporten i flere år, og har stor erfaring som virkelig vil gagne oss, uttalte presidenten om komiteens rolle.