Med den beinharde seriekampen hjemme mot Villarreal friskt i minne, var det duket for nok et heftig oppgjør mellom de to på mektige Camp Nou. Her er vurderingene:
ter Stegen (5): Tyskeren er fast cup-keeper, til tross for stadige benektelser fra Enrique på spørsmål om dette. I kveld tar det nesten 45 minutter før ter Stegen i det hele tatt behøver å lette på skinkene, og da varter han opp med en kanonredning. Å være iskald nedover ryggen av å sto i ro i 44 minutter, for så å være så lynrask nede når det plutselig smeller, minner om vår kjære Valdes i glansdagene. Og akkurat mens jeg skrøyt av reaksjonsevnen, så smeller det inn bak han, et skudd som trolig selv Davy Wathne hadde tatt. Han må dog dele skylden for denne med Suarez som ga bort ballen på 25 meter. Én fantomredning og én tabbe gjør at han ender på stedet hvil i kveld.
Alves (6): Dani Alves med nok en stødig og fin kamp for Barcelona. Har flere gode involveringer i første omgang, og selv om han ved et tilfelle dribler seg selv på rompa og starter en kontring andre veien, så løper han den opp igjen og nuller ut egen tabbe. Har helt tydelig fått beskjed av Enrique om å se an Albas posisjon før han fosser frem, slik at de to kan variere på å presse fremover. Da får han også bedre kontroll defensivt, selv om Piqué og Mascherano flere ganger må dekke opp for han på Villarreals venstrekant.
Piqué (8): Piqué har vist en enorm vilje og tæl i de siste kampene, og prestert meget godt. Fortsetter det solide spillet også i kveld, og rydder opp kontrollert, elegant og nesten helt uten panikkanfall. Begynner å minne mer og mer om gode gamle Piqué, mannen som ikke trengte fart fordi han brukte hodet. God førsteomgang, og fortsetter i andre omgang med god kontroll defensivt, også er han frempå med pannebrasken og stanger inn den siste torpedoen i den gule ubåten.
Mathieu (7): Mathieu spiller seg opp et lite hakk fra sist kamp, og virker mer kampfit nå. Utfyller Piqué fint på farten, og rydder opp i stor stil på luftskytsen som kommer. Setter også en ball elegant i kassa tidlig i første omgang, men avblåses korrekt for soleklar offside, noe som i seg selv er litt komisk for en midtstopper. Har en hockeyblokkering på et meget viktig tidspunkt i kampen, og kan med det fort ha reddet de av blaugrana-fansen med mest tynnslitte nerver før returkampen.
Alba (6): Jordi er offensiv av natur, og ønsker alltid å komme fremover i banen. Men mot lynhurtige Dos Santos på samme side, må Alba ta konsekvensene av eventuelle brudd, og blir derfor mer defensiv enn vi er vant med. Spiller dog en absolutt godkjent kamp begge veier, og virker å være i god form om dagen. Det kommer nok flere kamper senere hvor Alba får friere tøyler, og da vil vi igjen få se hurtigtoget okkupere motstanders boks oftere enn spissene våre.
Rafinha (7): Rafinha er utvilsomt en slepen tekniker, og er mange hakk vassere enn bortelagets spillere med ballen i beina. Fungerer fint sammen med Iniesta, og de to kan fort få en meget interessant forståelse seg imellom om de gis mer spilletid sammen. Er blant de beste i første omgang, og faller litt ut av kampen i andre omgang. Byttes ut for Rakitic for å få inn friske bein.
Mascherano (9): Mascherano er ikke den samme usynlige blekkspruten som vi er vant til å se når Busquets inntar pivote-rollen. Derimot er han en fantastisk irriterende pitbullterrier som river og sliter i alt av motspillere, og når situasjonen krever en utrolig takling, så smeller han til. En av kampens beste og viktigste spillere i dag, og viser hvorfor han var blant VMs beste spillere i denne rollen.
Iniesta (8): Det er lenge siden undertegnede har sett Iniesta såpass vågal med ballen i beina, og så herlig frisk. El Ilusionista varter opp med vendinger, dragninger, pasninger og driblinger mot en svært aggressiv motstander, og attpåtil med en halvsløv dommer. Når han kroner verket med en flott scoring etter selv å ha gjenvunnet ballen, ja da vanker det fortjent ros på den elegante teknikeren.
Suarez (7): Det er som vanlig vanskelig å vurdere Luis Suarez. Fortsetter med svake avslutninger og er to helt forskjellige spillere som avslutter og tilrettelegger. Som sistnevnte derimot er han gnistrende god, og kan trygt ta på seg brorparten av æren for det flotte 1-0 målet til Messi. Snytes for en soleklar straffe i første omgang, og virker å stå på dommerens NEI-blokk også resten av kampen. Starter andre omgang med en horribel ballmiss som ender i Villarreal-scoring, og nuller derved ut noe av den flotte innsatsen fra første omgang. Jobber seg inn igjen i kampen og bidrar hele veien med flotte løp og intens jobbing, og fortjener en god karakter til tross for én assist for hvert lag.
Messi (9 – BB): Messi starter kampen med flere fine touch og forsøk på gjennombruddspasninger, men tar litt avstand til overhissige motstandere innledningsvis da han ser at dommer legger lista på «likhuset». Etter hvert som Villarreal-terrierne blir slitne, tar Messi mer tak, og blir vakkert spilt frem av Suarez da han legger inn 1-0 bak en sjanseløs Asenjo. Fortsetter å være limet i Barcelona-angrepet, og når Neymar virker å ha hodet et helt annet sted blir det desto viktigere for Messi å ta tak i kampen. De vakre pasningene sitter like løst som Otto Jespersens verbale sleivspark, og når Barcelona tildeles straffe på stillingen 3-1 forventer alle å se den halvstutte argentineren ta sats. Utrolig nok har Messi valgt å gi straffen til Neymar, en gave brasilianeren leverer uåpnet, mens Messi bare smiler lurt. Ny glimrende kamp av magikeren.
Neymar (4): Neymar har utvilsomt vært i gnistrende form den siste tiden, og mot svært aggressive motspillere startet han midt på treet i kveld. Driblet og fintet, men fikk skuffende lite ut av det. Får riktignok vanskelig arbeidsforhold i dag, men blir virkelig satt i skyggen av venstresidemakker Iniesta denne gangen. Har en del gode pasningsforsøk, en det blir litt for spedt og puslete, og driblefanten virker ofte mer opptatt av å tøyse med ball fremfor å avslutte angrepene. Får en kjempegave av Messi på tampen da argentineren forærer straffesparket til sin spissmakker, men et arrogant tilløp ender kun i et svakt skudd rett i hanskene på Asenjo, og den berømte spikeren i matchballen, eller torpedoen i ubåten, uteblir.
Innbytter:
Rakitic (6): Kommer inn for Rafinha for å bidra med aggressivitet i gjenvinning, friske bein og gode defensive fibre. Er meget nære å smelle inn en ny vakker suser fra distanse, men dessverre for den hårfagre Kroaten var Asenjo våken i Villarreal-buret. Har langt flere positive involveringer enn negative i kveld, og gjør et meget bra innhopp tatt i betraktning de drøye tjuefem minuttene han får.