Lionel Messi har satt de fleste rekorder for Barcelona — men ikke alle.
Lionel Messi har for alvor begynt å jakte på topscorertitttelen i La Liga, og ligger nå kun fem mål bak Critiano Ronaldo. Mange trodde nok at portugiseren kom til å trone øverst på topscorerlista etter sesongslutt allerede i oktober, da Ronaldo virket å ha distansert Messi alt da. Men med argentinerens form den siste tiden ser det plutselig jevnt ut.
Messi har, siden nyttår, fått en ny vår, og scoret åtte seriemål på sine fem starter siden benkingen mot Real Sociedad. Ronaldo har ikke vært like skarp, samt at portugiseren har vært ute med karantene i to seriekamper. Det har ført Messi opp på 23 mål i La Liga på 22 kamper, mens Ronaldo leder med sine 28 mål på 19 kamper.

I skyggen av Kubala

At duoen er blant de mest dødlige angriperne verden noen gang har sett bør være hevet over enhver tvil, og de to har til tider internkonkurranse i å slå nye rekorder. Men det er én rekord de to ikke har klart å bryne seg på: Antall scoringer i en og samme La Liga-kamp.
Den rekorden tilhører tidligere Barcelona-spiller László Kubala, og ble satt for nøyaktig 63 år siden i går. Noe av det mest imponerende ved historien er at Kubala gjorde det rett etter å ha kommet tilbake fra skade. 30. desember 1951 spilte Barcelona mot byrival Espanyol. I utgangspunktet skulle Kubala vært med i kampen, men hadde tidligere på dagen skadet seg da han spilte tennis.
Neste kamp Kubala spilte var mot Sporting Gijón, 10. februar på Les Corts. Og for et comeback det var. Kubala gav seg ikke før han hadde satt hele syv(!) baller i mål, i en kamp Barcelona til slutt vant 9-0. Dermed ble Kubala den mestscorende spilleren i en La Liga-kamp noen gang, en rekord han deler med Athletic-spiller Bata, som klarte den samme bragden mot nettopp Barcelona tilbake i 1931.

Fire mål, tre ganger

Flere har prøvd seg på rekorden, men ingen har klart å hverken slå den eller tangere den, siden Kubala gjorde det tilbake i 1952. Messi har på sitt meste scoret fem mål i en kamp, dét i Champions League mot Bayer Leverkusen. I La Liga har Messi maks scoret fire mål i en kamp, noe han har gjort mot tre motstandere; Valencia, Osasuna og Espanyol. Ronaldo på sin side har gjort det samme i ligasammenheng, mot Racing, Sevilla og Elche.
Messi får en ny sjanse på kamprekorden til Kubala i kveld mot Villarreal, i den første semifinalen i Copa del Rey. I La Liga får Messi sin neste sjanse mot Levante på søndag. Ronaldo og Real spiller sin neste kamp på lørdag mot Deportivo, da Real er ute av cupen. Skjønt begge spillerne bør ha mange år til på seg. Så gjenstår det å se om rekorden faller.
Foto: FCBarcelona.com