Flere gulkledde storspilte i kveld da Barca nedsablet Athletic på mektige San Mamés.
Bravo (6): Tar innledningsvis alt som kommer sin veg og hjelper laget til å holde både 0-0, samt ledelsen laget etterhvert får. Uheldig på hjemmelagets første scoring, som muligens er et skudd han bør holde, eventuelt dytte bort fra mål. Kan også stille spørsmålstegn ved 4-2, som går inn ved nærmeste stolperot. Takler dog det høye presset til hjemmelaget godt innledningsvis og er sikker i pasningsspillet.
Alves (5): En av brasilianerens bedre kamper denne sesongen, men klarer ikke å hevde seg som en av de viktigste bidragsyterne. Gjør ingen store feil defensivt, og beiner også færre baller enn vanlig inn i feltet. Trygg med ballen i beina og god i passningsspillet.
Piqué (5): Kommuniserer ikke i det hele tatt med Bravo på stillingen 2-0, og er heldig når stolpen står i veien for en redusering for hjemmelaget. Sliter i tillegg med å spille seg ut mot et hardtpressende Athletic, særlig i starten. Hever spillet sitt gjennom kampen og bidrar med mange viktige taklinger. Er kanskje noe spe i duellen som fører til 2-1, men er utover det trygg i spillet. Har også gode bevegelser i det offensive spillet.
Mathieu (6): Franskmannen ble trolig satt inn for å demme opp for Athletics fysiske spill og viser seg tilliten verdig. Taper forøvrig duellen etter Piqués horrible kommunikasjonssvikt med Bravo, men blir ikke trukket for dette da sjansen aldri burde funnet sted. Trygg med ballen i bena i den oppbyggende fasen.
Alba (7): Man skulle nesten tro at Neymar og Alba har vært venner siden småbarnsfotballen, for de to leker stadig bedre med hverandre. Alba er i kveld løpsvillig forover som vanlig, og er nær både assist og mål — sistnevnte nærmest fra en spissposisjon. Har flere viktige taklinger gjennom kampen, særlig da Athletic trykket i førsteomgang, og kan ikke lastes for noen av baklengsmålene. Kan kun score eller assistere for å gjøre en bedre kamp enn i dag.
Rakitic (5): Blir veldig annonym i første omgang, men viser mer storspill i andre omgang. Noterer seg ikke for noen målpoeng i kveld, men bidrar til mange sjanser, der flere dessverre blir sløst bort. Bør prestere mer jevnt gjennom kampen, men en godkjent kamp av kroaten.
Busquets (7): Blir veldig pinglete i duellen hvor Athletic bryter før hjemmelagets andre scoring. Er utover dette den tryggheten Barcelona søker i motstanderens overgangsspill, og setter igang utallige angrep. Kommer også på et seigt løp og løper seg fri før han serverer Pedro.
Xavi (7): Mange rynket nok på nesen da de så at kapteinen startet istedenfor Iniesta. Ingen stiller spørsmålstegn ved det nå. Leverer på topp internasjonalt nivå og styrer Barcas spill på midtbanen — særlig i førsteomgang da Rakitic er mer annonym. Slipper ballen herlig til Neymar da sistnevnte scorer — en bevegelse som er like viktig som en assist å regne.
Suárez (7): Bidrar som vanlig med gode løp som åpner opp rom for både seg selv og medspillere. Brenner en kjempesjanse med hodet, men gjør opp for seg minutter senere med et pent mål han også har store deler av forarbeidet til. Burde også hatt en assist på 3-1, men da Messis skudd er på vei bort fra mål — ja du leste riktig — er det Messi som får målgivende, og De Marcos et selvmål. Fortjener på mange måter bedre karakter her i kveld — spesielt med tanke på motstander — men brenner for mange sjanser til det.
Messi (10-BB): Setter et frispark noe heldig i mål og skaffer de gulkledde en tidlig ledelse. Er en konstant trussel mot Athletic-forsvaret, og noterer seg for assist på målene til Neymar og Suárez, samt er nest sist på selvmålet til De Marcos. Er også hjernen bak 5-2 målet da han holder på ballen lenge nok til at blekkspruten fra Badía får løpt gjennom og servert Pedro.
Neymar (8): Fikk tilslutt sin scoring etter et mesterlig angrep. Herjer med hjemmelagets forsvar, og er umulig å ta ballen ifra. Blir dessverre for eplekjekk mot slutten av kampen, og selv om seieren etterhvert blir et faktum kunne Neymar fort ha hatt et hat-trick — om ikke mer — hadde han vært mer konsentrert.
Innbyttere:
Adriano (6): Blir vurdert på tynt grunnlag, men spiller lenge nok til å fortjene en karakter. Tar over der Alves slipper, og tilfører laget den stabiliteten det trenger på slutten. Nære å få en assist til back-kollega Alba(!), men sistnevntes heading går klar av mål.
Rafinha (N/A): Får et kvarter pluss tillegg på slutten, men blir ikke sentral nok til å kunne vurderes ordentlig. Tilfører mye av den samme stabiliteten som Adriano gjør, uten at de store hendelsene oppstår på grunn av han.
Pedro (N/A): Kommer inn når kampen er kjørt og får med seg et viktig mål til søknaden om mer spilletid. Skjønt sjansene forblir vel uendret med MSNs storspill på topp.