Ikke alle kjenner Barças fjerde trener på like mange år like godt. Her får du vite litt mer om asturianeren.
Luis Enrique Martínez García ble født 8. mai 1970 i Gijon. Det første du tenker da er at han egentlig ikke er en Barça-gutt. Enrique kom til katalanerne fra erkerival, Real Madrid i 1996, og ble umiddelbart en av fansens favoritter for sin oppofrende spillestil, og evnen til å skape sjanser. Totalt for Barcelona scoret Lucho 108 mål på 300 kamper, og vant syv titler frem til han la opp i 2004. Etter at han la opp i 2004 overtok Carles Puyol kapteinsbindet, og har hatt det siden.

Treneren Enrique

Luis Enrique er en taktisk trener, som ikke er redd for å gjøre som han vil. Det fikk Francesco Totti erfare da han flere ganger måtte finne seg i å sitte på benken under Romas kamper da Lucho trente Roma for et par sesonger siden. Han krever 110 prosents innsats til enhver tid, og er kjent for sitatet:

«Den som ikke løper, spiller ikke»

Dette skremmer nok noen, men beviser at han mener alvor. Luis Enrique har flere likhetstrekk med Pep Guardiola. Filosofi og spillestil er to av dem, men Lucho liker å ha flere strenger å spille på. I tillegg er Barça-treneren svært karismatisk, og har en viktig oppgave i å få spillerne til å følge hans plan til punkt og prikke.
Luis Enrique er veldig opptatt av å jobbe med unge talenter, og det er ikke umulig at vi får se flere b-lagsspillere få prøve seg det neste året. Som trener for Barça B, ledet Lucho egentlig laget til opprykk til La Liga, men siden det ikke er lov med to lag fra samme klubb i samme divisjon, så gikk ikke det. Likevel var han fast bestemt på at Barcelonas akademi skulle være verdens beste, og brukte motivasjonsvideor for å motivere spillerne. Her er et eksempel.
Nøyaktig hvordan han kommer til å disponere laget, og hvilken spillestil eller formasjon han kommer til å bruke er foreløpig uvisst, men en ting som er sikkert, er at Luis Enrique er meget dedikert i det han driver med, og Barcelona-fansen elsker han. Skal man tro bedrevitere, så vil intensiteten på Barcelona-treningene øke betraktelig den kommende sesongen.
Luis Enrique er svært interessert i trening selv, og har etter karriereslutt deltatt i flere maraton og iron man-konkurranser.