Gerard Piquè er glad for at laget fortsatt er med i kampen om de tre titlene.
Barcelonas midtstopper ble intervjuet tidligere denne uken, da han og Neymar var i Qatar for å vise den nye reklamefilmen deres. Barça-midtstopperen er ansett som en av de beste forsvarerne i verden, men hva innebærer det å egentlig å være en av de beste?

-Vel, de beste forsvarerne må være raske og god med ballen. Han må gjerne være høy også, for å vinne flest mulig dueller. Han må være i stand til å skåre mål når han er med i angrep, enten om det er fra et hjørnespark, eller frispark. For 15-20 år siden trengte en forsvarsspiller bare å forsvare, nå må han gi gode pasninger også, slik som en midtbanespiller eller en spiss

Piquè forteller hvordan han takler å spille mot noen av de aller beste spissene i verden. «En må se på hvordan de en skal møte spiller. Pleier han å gå til høyre eller ventre? Hvor raskt løper han? En må også konsertrere seg hele tiden, men spesielt på trening mot Messi. Å spille daglig mot han forbedrer helt klart spillet mitt», forteller han.

Avkrefter bråk i garderoben

Det har vært en del forskjellige trenere i FC Barcelona, på kort tid. Piquè, som har vært i klubben siden han returnerte i 2008, mener det ikke er noe spesielt annerledes å ha Luis Enriquè som trener. Piquè avkreftet med det samme ryktene om at det har vært problemer i garderoben. «Stemningen mellom spillerne har alltid vært god», kommenterer han. På spørsmålet om spillet til Barça har forandret er han klar i sitt svar.

Barça har en klar spillestil og slik har det vært i mange år. Vi må holde på ballen og derfra må vi ta sjansene og skåre mål. Vi er kanskje blitt litt mer aggressive og mer direkte. Dette har jo endt med at vi ikke er like opptatt av å gi pasninger hele tiden, men vi spiller mer eller mindre slik som før

Nye utfordringer

Real Madrid vil alltid være det laget Piquè refererer som «våres største rivaler», men i fjor var det Atletico Madrid som tok ligatittelen og var den største trusselen. Piquè mener det blir mer interessant å følge La Liga når det er flere lag som er med og kjemper om tittelen. «Det blir flere utfordringer, men det takler vi bra», sier han.
Det er ikke lenge igjen til Barcelona skal spille i Champions League. Der møter de Manchester City, som Piquè tror blir en vanskelig kamp. Etter møtene i fjor husker han hvordan det var å spille mot dem, både på Etihad og Camp Nou.

Vi håper på å slå City, men jeg tror jo selvsagt at det blir veldig vanskelig. Vi slo dem i fjor, men det var ikke lett. De har kvalitetsspillere, men i Champions League møter en verdens beste og City er et av de lagene. Men jeg har stor tro på laget vårt