Kanarifuglen jobber hardt for å få sjanser fra start, samtidig som han håper Madrid taper poeng snart.
Barcelona har for lengst begynt å tenke på kampen mot Athletic Bilbao på søndag. Pedro møtte i går pressen for å snakke om kampen, samt en rekke andre ting. Et av hovedtemaene var hans tilsynelatende problemer med å spille seg inn i startelleveren.

— Det blir hardere hvert år, siden jeg spiller på lag med de beste spillerne i verden. Vi ønsker alle å spille og vi jobber alle hardt for å få sjansen. Men når du ikke spiller regelmessig er det vanskelig å holde en god formkurve.

Ingen spiller i verden klarer å henvise Messi til benken, og etter at Suárez i det siste har blitt brukt på topp — med Messi i en fri kantrolle — er det i hovedsak Neymar som holder Pedro på benken. Med den formen brasilianeren har vist i det siste er det ingen ting som tyder på at veien til startelleveren blir noe kortere for Pedro. Det er likevel ingen bitterhet å skue hos Pedro.

— Det er en fornøyelse å ha han på laget. Han virker veldig rolig og selvtilliten hans er stor.

Pedro fulgte opp med å si at han ville spilt hvor som helst dersom Luis Enrique hadde spurt han om det. Det mest naturlige ville vært å sett han som vingback.

— Jeg vet ikke hvor god jeg ville vært der for det er ikke min naturlige posisjon, men dersom sjefen hadde bestemt seg for å forandre meg hadde jeg vært villig til å gi det et forsøk. Jeg gir alltid alt jeg kan for laget.

Mange tøffe bortearenaer

Real Madrid vant på onsdag sin hengekamp mot Sevilla 2-1. Det gjør at Barcelona nå befinner seg fire poeng bak sin helhvite rival

— Det er fremdeles mange poeng å spille for. Det er mange tøffe bortebaner å besøke, og jeg er sikker på at det blir en jevn konkurranse. Skjønt dersom Madrid skulle miste noen poeng, og minke ledelse, hadde det vært mer en velkomment.

Foruten Barcas tur til San Mamés står også Madrid-derbyet på tapetet for helgen — nærmere bestemt lørdag 16.00. Pedro vet, som mange andre, at utfallet av kampen kan bli særdeles viktig i tittelkampen, men han ønsket ikke å gjette sluttresultatet i den kampen. Hans bekymring er å slå et hjemmesterkt Bilbao på søndag. Heldigvis er troppen stinn av selvtillit om dagen.

— Laget spiller veldig god fotball for øyeblikket, og det er godt frem mot sluttspurten av sesongen. Vi har jobbet like hardt hele sesongen, men vi er mer selvsikre nå, og det er veldig positive vibber i troppen.

Det som virkelig har gjort inntrykk på Pedro er hvordan laget har reagert når de har havnet under i kamper.

— Vi viste det mot et så godt lag som Atlético Madrid (skjønt det var i realiteten likt sammenlagt, journ.anm.), og det var et stort tilskudd til moralen vår, ettersom vi har viktige kamper i både Copaen og Champions League rett rund hjørnet.

Så får vi håpe den gode trenden varer, for er det en ting laget har vist så er det at de er klare for enhver utfordring som måtte komme.
Foto: FCBarcelona.com