La oss se på den fantastiske historien til gutten fra Sao Paolo, som har burdag idag.
En kunne tidlig se at Neymar var en stjerne. En storsjarmør på og av banen, med og uten ball. Gutten hadde en egen salsarytme i kroppen når han spilte, noe han har beholdt. En skal være forsiktig å sammenligne, men det er noe Ronaldinho-aktig over gutten. Neymar er ikke bare en målskårer, han er en playmaker.

Min far har vært ved min side siden jeg var liten. Han ordner ting, som økonomien min og han passer på familien.

Han ble født 5.februar 1992 i Mogi das Cruzes, Sao Paolo. Lite visste foreldrene at de var blitt foreldre til en kommende stjerne. De hadde kanskje noen idèer om at Neymar Jr kunne bli stor, for han er sønn av en tidligere fotballspiller. Neymar utviklet de fantastiske triksene sine ved å spille gatefotball og innendørsfotball i ung alder. Selv om han skiftet til utendørsfotball, la han ikke igjen triksene på gata, men tok de med seg.

Det største talentet i Brasil

I 1999 ble han med i klubben Portuguesa Santista, og etter et par år ble han sett på som et av de største unge talentene innen brasiliansk fotball. I en alder av 11 år ble han signert av Santos FC, et lag som skulle følge han i lang tid. Etter bare tre år i klubben sperret de øynene opp i Madrid. Våre rivaler sendte et tilbud til unggutten og ble invitert på besøk. Neymar ble ikke overbevist av ledelsen i Madrid, og ble i Brasil. Det endte med å ikke være et feil valg, som en kan se i dag.

Det er ikke noe press når du gjør en drøm om til virkelighet – Neymar

I 2009 debuterte Neymar for A-laget til Santos. Alt som var blitt sagt om Neymar var sant, og nå kunne flere se det. Han fikk utdelt prisen for «beste unge spiller» i ligaen. I 2010 var han virkelig blitt stjernen på laget. Han hjalp Santos å sikre ligatittelen og Copa do Brasil Championships. Han fikk sin fjerde strake «årets spiller utdelt”. Av andre grunner ble 2010 et år Neymar kan mimre tilbake til og smile for seg selv over, han debuterte nemlig for Brasils landslag i en alder av bare 18 år. Det skal sies at han gjorde det med stil. Det var mange unggutter som ville ha hanekam etter å ha sett attenåringen i aksjon for landslaget.
I 2011 skåret Neymar et mål som ville bli kåret til «FIFA Goal of the year” og han ledet Santos til å vinne Copa de Liberadores – noe som ikke hadde skjedd på 48 år. Neymar ble også utsatt for kritikk etter noe media mente var dårlig spill i Copa America, og for at han i en alder av 19 år hadde blitt far til en sønn utenfor ekteskap. Dette har ikke Neymar vist mye anger på, og han er stolt far til Davi Lucca, som han har vist frem på Camp Nou og titt og ofte legger ut bilde av på sosiale medier.

«Messi and Neymar spiller på samme lag neste sesong – det er ikke rettferdig.” ESPN etter signeringen av Neymar i 2013

Forandring fryder

I mai 2013 kom den store nyheten mange cules hadde ventet på – Neymar var på veg til FC Barcelona. Det var ikke lenger bare et rykte i media, Neymar skulle bli Barcelonaspiller. Samme året ledet han Brasil til seier av prøve-vm, noe som ikke akkurat senket forhåpningene til Brasil for et VM-gull i 2014. Sommeren 2014 ble det arrangert VM i Brasil, Neymars hjemland, noe han hadde ventet på siden han var en liten gutt. Neymar spilte en god turnering og ble hyllet av det brasilianske folket, men det skulle ta en brå ending for unggutten med så altfor mye press.

Neymar er en kvalitetspiller. – Jeg er heldig som får spille sammen med ham. Han har potensial til å oppnå store ting i fotball – Leo Messi

Presset ble for stort og Neymars rygg brøt, bokstaveligtalt. Juan Zuniga plasserte kneet sitt i ryggen til Neymar og alle holdt pusten. Noen minutter kunne en tro at karrieren hans var over. Hadde kneet blitt plassert noen centimeter lenger oppe hadde det faktisk vært en realitet, har legene til Neymar sagt i ettertid.

Jeg kan ikke føle beina mine – Neymar til Marcelo

Heldigvis, for alle fotballelskende fans, tok det ikke lang tid før Neymar ble bra igjen. Han var klar til sesongstart for Barcelona og har til nå spilt en utrolig sesong. Neymar har bare fortsatt å blomstre i Barcelona, med en unik ballfølelse og en forståelse for hvordan tiki taka skal spillest, har Neymar og Leo Messi blitt duoen en virkelig skal passe seg for. De siste tre kampene har Neymar skåret hele 5 mål. La oss håpe at den strålende formen bare fortsetter og fortsetter.
Gratulerer med dagen, Neymar! Hvordan tror dere han vil fortsette sesongen?