Enrique er storfornøyd med Neymar og Messi, og er bombesikker på at også Suarez vil løsne på målsnippen snart.
Luis Enrique måtte tåle massiv kritikk etter flere skuffende tap i serien innledningsvis. Nå virker det som om både taktikk, form og intensitet er på vei opp, i samsvar med formen til våre tre magiske angripere. Mens duoen «Lioney» høster massivt med skryt verden over for sin magiske samhandling denne sesongen, har Suarez sine bidrag ennå til gode å drukne i pompøse komplimenter.
Som de fleste er klar over var ikke Luisito sin ankomst og start i blaugrana-trøye helt uproblematisk, ei heller udramatisk. Tre måneder som fotballavholdsmann passer dårlig for en mann som selv har uttalt at han lever og ånder for idretten. Flere anker og utallige diskusjoner og negativt vinklede artikler senere, ble endelig Suarez klar til å debutere for førstelaget, dagen før selveste El Clásico på Santiago Bernabeu.


Forteller statistikken hele bildet?
Luisito har totalt sett figurert i atten offisielle kamper for Barcelona, hvorav fjorten av disse har endt med seier, og kun tre er tapt. Uruguayaneren står med fem scoringer, et antall som neppe skremmer livet av kommende forsvarsspillere, og hans scoringsform har vært alt annet enn imponerende den siste tiden. Han har riktignok assistert åtte scoringer, og vært tredje sist på en rekke mål.
Så er spørsmålet – Hvorfor står stjernespissen med kun fem mål på atten kamper, når han i Liverpool sist sesong hadde trettien mål på trettitre kamper?


Turbulent start for Barca
Den spanske avisen «Sport» skriver:

— For Suarez tynger trøyen, konkurransen og prisen.
De sikter altså til at Luisitos småproblematiske tilvendingsfase skyldes hovedsaklig psykiske aspekter, og ikke de fysiske eller situasjonelle faktorene. Det er åpenbare forskjeller i spillestil både mellom Liverpool og Barcelona, men også ligaene i mellom, og begge deler har gitt Suarez mindre rom, tid og muligheter til å utfordre en mot en i fart. I Liverpool var han dessuten hovedattraksjonen og det faste spillpunktet på topp for laget som kjempet om seriegull til siste runde. Han fikk plass å boltre seg i, fullt fokus fra lagkamerater, og hadde fullstendig troen på egne ferdigheter.
I Barca har posisjonen variert fra høyreving til midtspiss, og fokuset er i beste fall sekundært, men oftest ikke engang det. Selv om medspillerne rundt Suarez unektelig har fått en solid oppgradering, har motstanderne blitt tettere i markeringene og rommene ekstremt mye mindre for Uruguayaneren.
Tross ulikhetene, ryktene, skammen og straffen har vår kjære nysignering vist en enorm arbeidskapasitet, iver og innsats, og løpene hans har virkelig vist seg verdifulle til tross for en rekke offsideavgjørelser. Så kan man spørre seg om Messi og Neymar ville fått like mye rom om ikke Suarez sine sylskarpe bevegelsesmønstre stresset motstanderne og tok fokus vekk fra våre to andre driblefanter. Her gjør Luisito en enorm innsats i følge Enrique, og Barca-manageren ønsker å se enda mer av dette i kampene som kommer. Lucho er også klar over at Suarez snart må begynne å sette sjansene sine, men han er urokkelig i sin tro på at dette kun er et tidsspørsmål.
Hvordan vil det se ut om alle disse tre treffer toppformen samtidig?