Enrique ønsker å få frem toppnivået til Andres Iniesta frem mot en viktig fase av sesongen, som kan avgjøre Barcelonas sjanser til å vinne sølvtøy.
Luis Enrique vet godt at mye av lagets vinnersjanser i alle turneringer avhenger av bidragene til nøkkelspillerne i troppen. Ettersom både Neymar og Messi har vist glimrende form den siste perioden retter ‘Lucho’ nå blikket mot Iniesta. Sport skriver i dag at å få Iniesta tilbake til maksnivået har blitt Enriques førsteprioritering for tiden som kommer.
I sommer var Iniesta en av seks spillere som ikke var til salgs for noen pris, da klubben gikk inn i et overgangsvindu man visste ville bli viktig grunnet FIFA-sanksjonene. (De andre var Messi, Neymar, Alba, Busquets og Piqué). Blant annet grunnet uhell med skader har ikke Iniesta funnet tilbake til toppformen under den nye treneren, og nå ønsker Enrique å gi illusjonisten den stabiliteten han trenger.
Iniesta pådro seg en skade i sin høyre legg under oppgjøret på Santiágo Bernabeu i oktober i fjor som holdt han ute av spill i flere uker, og Iniesta mistet derfor dyrebar tid med tanke på å tilpasse seg Luis Enriques nye system.

Også stjerner må tilpasse seg

Selv om Iniesta er en nøkkelspiller i troppen, og markerer seg som en av klubbens beste spillere gjennom tidene, er realiteten at også han må tilpasse seg til det Enrique ønsker av han. Iniesta jobber med å bli mer og mer komfortabel i det vertikale spillet til Barcelona, som har vært blant Enriques prioriteter denne sesongen — en av lagets få mangler de siste årene. Selv i trettiårene virker det ikke som Iniesta har noe problem med å fornye seg selv, som medfører å ofre mye tid med ballen i noen faser av spillet — noe som tidligere nesten har vært ansett som synd i Barca.
Mot Villarreal viste Don Andres igjen hvilken magi som befinner seg i føttene hans, og gav prov på hvorfor han er en av de urørlige spillerne til Enrique. Dermed måtte Rakitic igjen bli hvilt, denne gang til fordel for Rafinha, mens Xavi og Sergi Roberto så kampen fra benken. Iniesta bidro godt i sine defensive plikter samtidig som han koblet godt opp med trioen på topp. Etter kampen vanket skryt fra flere hold, blant annet Villarreal-trener Marcelina García Toral.

— Iniesta er en magiker. Virkelig et fenomen, og et eksempel både som fotballspiller og person.

Luis Enrique vet dette godt, og ønsker ikke å miste bidragene til en av de mest talentfulle spillere i klubbens historie. Slik det ser ut nå vil han ikke det med det første.
Foto: FCBarcelona.com