Bursdagsbarnet Gerard Piqué kan glede seg over mye om dagen. I tillegg til at Barca har vist at de er på vinnersporet, kan den 28-årige forsvarskjempen bekrefte at han har blitt far for andre gang.
Kun døgnet etter at Barcelona slo Atletico Madrid 3-2 på Vicente Calderon forrige uke, skal forsvarskjempen ha blitt pappa igjen. Piqué og den colombianske sangerinnen Shakira kan dermed glede seg over at parets førstefødte, Milan, har fått en lillebror.
Piqué har spilt 21 av 22 mulige kamper for den katalanske storklubben denne sesongen og har i tillegg satt inn 4 mål. Forhåpentligvis vil han opprettholde den gode formen også etter det nye tilskuddet til familien.

Signerte som tiåring

Den rutinerte midtstopperen har vært i Barcelona siden han som tiåring signerte for Alevin B, klubbens yngste guttelag. Siden den gang har han prøvd seg på de ulike ungdomslagene i klubben og fikk sin debut på a-laget etter å ha vist stor styrke i midtforsvaret. I tillegg ble han raskt kjent for sin evne til å score mål, tross hans defensive rolle.
Piqué spilte tre sesonger for Manchester United og én på utlån for Real Zaragoza, men kom tilbake til moderklubben i 2008. Det gikk forøvrig ikke lang tid før kataleneren fikk vist hvorfor han igjen hadde blitt signert. Gang på gang fikk han ballen ut av forsvaret, og dro med seg midtrekka opp på banen i en dundrende fart. Et godt eksempel på det var 6-2 målet hans fra El Clasico-oppgjøret på Bernabéu fra 2009. Midtstopperen innrømmer at det var en uforglemmelig tid for ham:

– De første fire årene etter at jeg returnerte spilte vi den beste fotballen jeg noen gang kan huske.


Vil aller helst gjøre suksess i Barca

28-åringen har gjennom sin karrière vunnet så og si alt som kan vinnes. For Barcelona har han blant annet vunnet den spanske ligaen fire ganger og Champions League to. Han har vunnet både EM og VM med det spanske landslaget, og var en av nøkkelspillerne da Spania vant deres første verdensmesterskap i 2010.
Til glede for Barca-fansen valgte forsvarssjefen i fjor å forlenge sin kontrakt med klubben frem til 2019. I et intervju med ESPN skal han ha uttalt at han ønsker å forbli i Barcelona resten av sin karriere.

– Jeg har vært Barcelona-fan siden jeg var guttunge og mitt aller største ønske er å ha suksess her.

Foto: FCBarcelona.com