FC Barcelona som klubb har ikke bare et ekstremt suksessfullt og verdenskjent akademi i La Masia, men også flere tilsvarende skoler rundt om i verden. En av disse ligger i Istanbul, Tyrkia.
FCBEscola Istanbul AVEA har på kort tid blitt en kjempesuksess, og det er et stadig økende antall unge studenter som ønsker å delta. Skolen har vært smart nok til å dele inn i to avdelinger, en i hver ende av byen, slik at de kan nå flest mulig.
Registreringene flommer inn i Istanbul
Bare i løpet av de første månedene rant studentene inn dørene hos FCBEscolas nye senter i Tyrkias storby, og både barna og de lokale trenerne virker å tilpasse seg Barça-metodene raskt.
De FCB Escola-utdannede trenerne David Badia og Marc Velasco er i Istanbul for å utvikle prosjektene slik Barça-filosofien krever, samtidig som de gir verdifull støtte og hjelp i etableringen av nye skoler.

FCBEscola sprer seg verden rundt
Barcelona har tilsvarende skoler også i Marokko, hvor man forrige uke åpnet et senter i Casablanca for barn mellom fem og femten år. Med god finansiell støtte kan også barn fra fattigere strøk og bakgrunner delta i prosjektet. Marokko er et viktig marked for Barcelona, både fordi det kryr av blaugrana-fans der, men også fordi man ofte finner meget talentfulle unge gutter og jenter fra disse områdene. Spanskfødte Munir El Haddadi har for eksempelt to marokkanske foreldre, og er trolig også en stor bidragsyter til Barcelonas popularitet i det nord-Afrikanske landet.
Xavi Mercé som er direktør for FCB Skolene er meget fornøyd med åpningen av skolen i Casablanca, og skolen føyer seg bare inn i rekken av suksessen Barça-modellen har hatt i utallige land og kontinenter. Her er en liste over noen av FCBEscola’ene rundt om i verden:
– Rio de Janeiro (Brasil)
– Sao Paulo (Brasil)
– Santo Domingo (Dominikanske Republikk)
– Florida (USA)
– Lima (Peru)
– Fukuoka (Japan)
– Singapore
– Dubai
– Egypt
– New Dehli (India)
– Warsawa (Polen)
Disse kommer i tillegg til over et hundre FCB camps rundt om i verden.
Så vil tiden vise hvor man vil finne den neste Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes, Messi eller Eto’o, men grunnlaget er utvilsomt lagt. Det blir utrolig spennende å følge utviklingen, både i den hjemlige La Masia og ute i den store verden.
Hvor tror du man finner den neste store Barça-legenden?