Seriekamp hjemme mot Villarreal er bare den første av tre oppgjør mot de gulkledde på kort tid. Her er vurderingene:
Bravo (4): Chileneren er som vanlig å se mellom stengene når det spilles seriekamp, og på sin første avslutning imot seg står det 0-1. Ikke umulig å gjøre noe med det skuddet Claudio, men ei heller noen keepertabbe. Er totalt rundingsbøye ved 1-2 også, og slipper inn enda et klønete mål på dødball, som heldigvis for Bravo og Barcelona annuleres, dog noe tvilsomt. Rett og slett en meget god søknad for ter Stegen om å få spille oftere.
Alves (5): Bli ekstremt mye nesten for Alves og resten av Barcelona i første omgang, med flere brukbare innleggsforsøk, men ingen ender i scoring. Ikke med når Villarreal kontrer heller. Blir litt panisk og rotete i de bakre rekker etter at Barcelona slipper inn mål på samtlige av Villarreals sjanser, og man mangler kapteinen som går foran og kjefter opp konsentrasjonen og tenningsnivået på hjemmelagets spillere (Puyol-type). Har et par skuddforsøk i dag også, det ene var ganske brukbart, mens den andre ballen neppe har landet i skrivende stund.
Piqué (5): Piqué blir også altfor passiv når Villarreal kontrer, men målet imot skyldes i all hovedsak uflaks fremfor udugelighet. Starter andre omgang med en fantomtakling før han minuttet senere får en ørliten hjerneblødning (fotballspråklig selvsagt) og forærer Dos Santos en halv fotballbane med rom å løpe i, og det hele ender i 1-2. Blir mye desperasjon og rot selv etter at Barcelona tok ledelsen, og ingen av Barcelonas defensive spillere får pluss i boka i dag.
Mascherano (5): Mascherano hadde en meget svak kveld på jobben mot Atlético sist, men slipper litt bedre fra det denne gangen. Kollektiv svikt i forsvar når Villarreal scorer på sitt eneste «angrep» før pause, men blir satt i flere løpedueller på venstrekanten mot Dos Santos når Alba ikke dekker hjemover. Dette skal ikke Mascherano måtte slite med. Blir litt vill i nickersen utover i andre omgang, og har flere episoder som fort kunne kostet Barcelona både gule kort og farlige situasjoner imot. Men tenningsnivået til Mascherano er gull verdt, og kanskje den eneste spilleren utpå der som matcher bortelagets enorme aggressivitet og vilje.
Alba (5): Blir i overkant offensiv når Barcelona spiller power-play i verste håndballstil i omtrent hele første omgang. Innleggsforsøkene er direkte håpløse, og det blir bare nesten. Jobber heller ikke godt nok hjemover og etterlater enorme rom for raske Dos Santos. Alba er så ivrig fremover at han nesten burde hatt strikkfeste hjemme hos Bravo, men han åpner også opp rom for Neymar på kanten utover i kampen, noe som indirekte medvirker til at Barcelona får presset på og skapt sjanser og mål. Uten sine offensive bidrag ville trolig karakteren blitt enda lavere.
Rafinha (8): Rafinha er en av Barcelonas beste og mest kreative i en middels første omgang, og takles stygt flere ganger fordi han rett og slett er for rapp i beina for Villarreal-spillerne. Er en av veldig få som får skutt på mål, og like før pause gir skuddet hans utteling i form av retur som Neymar setter inn. Er også fremme med foten og smeller inn en retur fra Messis avslutning, og fikser 2-2 på et meget viktig tidspunkt. Skal man dømme utifra de siste kampene så virker Iniestas plass rett og slett skikkelig truet, selv om de i dag spilte sammen. Har også noen taklinger i dag som nesten garantert redder poeng for Barcelona, og storspiller begge veier. Er faktisk noe av det mest imponerende jeg har sett av en Alcantara i Barcelona, noensinne.
Busquets (4): Busquets blir bortimot hundre prosent usynlig i første omgang, og denne gangen er det ikke like positivt som andre tilfeller hvor blekkspruten går under radaren. Han får ikke bidratt fremover i banen mot Villarreal-muren, og har omtrent ingenting å bidra med på kontringer imot heller da han fraløpes av alt og alle. Absolutt ingen enkel dag å være Busquets da våre offensive spillere er de eneste som spiller uten håndbrekket på, men han er direkte skyld i en av baklengsmålene. Sergio kommer garantert sterkere tilbake. Byttes ut etter 71 minutter.
Iniesta (6): Iniesta er dessverre fortsatt milevis fra toppformen, men heldigvis er bunnivået hans såpass høyt at han allikevel presterer brukbart på svakere dager. Blir mye nesten, litt segt og tregt, og han treffer heller ikke helt på kombinasjonene før hvilen. Iniesta fortsetter på samme måte etter pausen, og spiller faktisk enda mer på det trygge enn Xavi, og får rett og slett ikke skapt det helt store selv om touchen og overblikket fortsatt er topp tre i verden. Forsøker heldigis å komme på noen løp og ta mer tak i det offensive utover i kampen, men det lykkes ikke helt for Andres.
Suarez (5): Det er vanskelig å vurdere Luis Suarez. På den ene siden vil man verdsette all innsatsen og iveren etter å prestere, men på den andre siden vil man rive seg i håret og SLAKTE prestasjonene foran mål som ville fått Crouch til å se ut som Messi. Suarez er komplett blottet for selvtillit fra første spark på ballen, og skyter seg enda mer ned i gjørma utover i første omgang. Avslutter de siste 20 minuttene med en haug svake støttepasninger og en rekke offside-løp. Får avsluttet svakt igjen i andre omgang, men returen ender via Messi og hos Rafinha, og ender i mål. Like etter får han pirket ballen til Messi som scorer 3-2, altså nok en assist på Luisito. Det virker som assists er det eneste han får til om dagen, men også de er gull verdt. Retter opp mye av inntrykket med en god andre omgang, men MÅ få orden på avslutningene og løpene sine slik at ikke alltid Messi og Neymar må ordne opp. Forlater banen mål-løs etter 78 minutter, men langt ifra målløs. Tydelig frustrert – sannsynligvis over egne prestasjoner.
Messi (8-BB): Messi er den som forsøker mest utpå Camp Nou-matta før pause, og er nær ved å lykkes med sitt småspill ved flere tilfeller. Får dessverre ingen avslutninger på mål og klarer ikke gjøre alt på egenhånd når samspillet med Suarez ikke sitter, og Neymar blir tatt ut av spillet av aggressive motspillere. Virker som om han får litt ekstra tenning av scoringen like før pause, og er mye mer pigg i andre omgang. Får nesten-assist på Rafinhas utligning, og smeller vakkert inn 3-2 selv med høyrebeinet fra 18 meter. Ny perlescoring med «skjeiva», og for en viktig scoring det var! Har så mange flotte touch og flikk, pasninger og lobber, og selv i kampen hvor omtrent alt gikk stang ut, så tegner han seg for et kremmerhus så flott at det burde rammes inn. Blir fortjent matchvinner på en litt tung dag, og får med det også BB-prisen hårfint foran Rafinha.
Neymar (7): Neymar har vært brennhet den siste tiden, noe Villarreal-spillerne virker meget obs på. De pakker han godt inn og gir heller Iniesta massevis av rom, fordi han ikke er en like stor trussel offensivt. Er nære et par ganger innledningsvis, men det blir veldig mye surr, og litt for omstendelig. Plutselig dukker han opp på en retur like før pause og utligner til 1-1, et mål som skulle vise seg å bli meget viktig. Fortsetter å stresse motstanderne etter pause, og er sterkt delaktig i 2-2 målet og er med på flere farlige angrep utover i andre omgang. Blir klippet ned alene med keeper og snytes for straffe og rødt kort på keeper av en (forhåpentligvis) blind dommer. Neymar har i likhet med resten av laget mye stang ut i kveld, men fortsetter storformen, og oddsen på ny Neymar-scoring i neste kamp bør ligge under 2.00.
Mathieu (6): Kommer inn for en usynlig Busquets etter 71 minutter, og får i oppgave å roe ned det kokende hektiske forsvaret til Barcelona. Klarer seg fint, og ruver også bra i duellene de få gangene Villarreal får løftet ballen inn over midtbanen. Det er mulig at hans fysiske presens mentalt utmanøvrerer bortelagets spillere, for etter hans innhopp ble bortelaget tamme som en kastrert hageslange.
Pedro (5): Kommer inn for Suarez etter 78 minutter og får så vidt løpt seg varm i trøya. Der hvor Uruguayaneren var overalt på banen og fikk en drøss med sjanser som han brant, så er Pedro den rake motsetning. Han holder seg i skinnet og hjelper laget til å ro i land en 3-2 seier, uten å verken imponere eller skuffe.
Rakitic (-): Får kun få minutter på banen, for lite til å vurderes. Burde kanskje kommet inn når det var som mest hektisk?