Barcelona har flere spillere til utlån. Her er en oppdatering på hvorfor de dro og hvordan de gjør det nå.
Cristian Tello: Tello, som har spilt for både Espanyol B og Barcelona B og FC Barcelona, har nok bare vært en innbytter for klubben. Han er derfor lånt ut til portugisiske Porto og er under en låneavtale på to sesonger. Der han vil få en større rolle. Portugiserne har mulighet til å gjøre avtalen permanent. Klubben ligger per dags dato på andre plass i den portugisiske ligaen. Tello har selv nylig fortalt at han elsker å få spille regelmessig for en klubb, og at dette er en svært god erfaring for ham. Han har skåret i Champions League for klubben, i tillegg til et mål i den portugisiske ligaen.
Denis Suárez: 21-åringen er utlånt til Sevilla FC. Midtbanespilleren er lånt ut i to sesonger. De siste fire årene har den unge gutten vært i hele fire klubber: Celta B, Manchester City, Barcelona B og Sevilla. Han ble kjøpt av Barcelona i 2013 og har «bare» spilt for Barcelona B. Denis har kommentert at han liker seg i Sevilla og fortsetter å vokse som spiller.
Han spiller regelmessig og har gjort flere viktige pasninger enn noen annen spiller i aldersgruppen under 21 i La Liga med sine 20 pasninger. Han har skåret 2 mål til nå i sesongen. Målet hans mot Malaga fra 20.januar viser at han har spilt i Barcelona og er verdt å sjekke ut.
Gerard Deulofeu: Til tross for en skade i fjorårets sesong hadde Deulofeu en strålende sesong i Merseysideklubben, Everton, med 25 spilte kamper. Derfor ble mange engelskmenn skuffet da han ikke ble flere sesonger. Han var ønsket tilbake av mange supportere i dette overgangsviduet, men dette ble ikke noe av. Han returnerte til Barcelona etter å ha vært i Everton, kun for å snu i døra på Camp Nou og reise til Andalusia. Barcelonas signering av Luis Suarez gjorde nok at det var best for Deulofeu å bli lånt ut for å få spilletid. Sevilla ble klubben for 20-åringen. Han er lånt ut i en sesong til andalusierne, til tross for at han ble lovet spill for a-laget i denne sesongen. Han har prestert med åtte målgivende pasninger og tre mål. Han er titt og ofte på banen i Sevilla.
Ibrahim Afellay: Nederlenderen spiller per dags dato i Olympiakos. Ibrahim Afellay var en av de mest lovende stjernene i Nederland i 2010, og ble signert av Barcelona fra PSV. En langtidsskade og manglende tillit fra Guardiola gjorde at Afellay ble stående mye på sidelinjen og sittende mye på tribunen. Etterhvert ble han lånt ut til Schalke 04 i Bundesliga. Sesongen etter var preget av skade og lite spill. Han fikk et nummer på drakten i siste liten fra Barcelona, men ble dog ikke særlig brukt. Denne sesongen er han lånt ut grekerne i Olympiakos. Ibrahim har skåret 2 mål og står med 1 målgivende på elleve kamper.
Alex Song: Song er lånt ut til Londonklubben West Ham i en sesong. 26-åringen hadde vansker med å få spille under hans tid på Camp Nou. Iløpet av tiden i London har Song annonsert at han ikke lenger vil spille for hjemlandet, Cameroon.
Han var deres beste spiller når han først kom til West Ham. Pasningene og evnene hans var bedre enn noen andre på laget, og det bar stort preg av at han har spilt med noen av de beste, men det har dabbet av i ettertid. Han er fortsatt en selvfølge å se i startelleveren, men klarer ikke helt å ha samme effekten som da han først kom til klubben. Det skal nevnes at han skåret et fantastisk volleyskudd fra 25 meter mot gamleklubben Arsenal, men det ble dessverre urettferdig annulert.