Villarreal er i kanonform om dagen, og etter å ha avansert i cupen er det den gule ubåten som er neste hinder for våre gutter.
Getafe ble som ventet et nummer for lite i det doble oppgjøret mot et Villarreal i virkelig fremgang. De gulkledde vant begge oppgjørene 1-0 og møter dermed Barcelona til to forrykende semifinaleoppgjør.
Første oppgjøret spilles på Camp Nou ellevte februar, og returen spilles i starten av mars.
Marcelino García Toral har virkelig fått fart i sitt mannskap, og laget har en imponerende rekke kamper i både serie og cup. I ligaen står Villarreal uten tap på de siste 10 kampene, med syv seire og tre uavgjort, og 19-5 i målforskjell. Blant annet slo de Atlético Madrid borte, og i hjemmekampen mot nettopp Barcelona tapte de 1-0 etter scoring av Sandro Ramírez helt mot slutten.

Imponerende cupeventyr

For Villarreal startet årets cupeventyr mot Cádiz hvor de tok seg greit videre til oppgjør mot Real Sociedad. Der unngikk de tap og karret seg til en sterk kvartfinale hvor de møtte Getafe. Plutselig var Torals mannskap i en historisk semifinale, noe de aldri før har prestert.
Kampene på El Madrigal er ofte jevne og tette, og de gulkledde vet også hvordan de skal tette igjen bakover og satse på raske kontringer på bortebane. Derfor får vi trolig tre spennende oppgjør i ukene som kommer, og aller først ut er seriekampen hjemme på Camp Nou, førstkommende søndag.
De tre siste hjemmekampene mot Villarreal har endt med seire til Barcelona, med henholdsvis 3-1 i 2010, 5-0 i 2011 og 2-1 i fjor – da Neymar scoret begge Barcelonas mål. Gitt brasilianerens storform er det ikke usannsynlig at han igjen lader torpedoen og senker den gule ubåten.
Spennende blir det uansett.