Hvis man teller spillemål i Barcelonas tre oppgjør mot Atlético denne sesongen så viser tallene 7-1 (totalt 7-3) i favør Barça. Noe av æren må tillegges forsvarsspillet, og både Mascherano, Busquets og Alba tok seg en prat med pressekorpset.
Javier Mascherano var sliten men også meget fornøyd etter å ha slått ut den antatt argeste rivalen i cupen over to sterke oppgjør. Til pressen nevnte han at Champions League-nederlaget i fjor fortsatt svei, og at man i tillegg tapte ligagullet på hjemmebane for Simeones mannskap gjorde bare Barça ekstra tent før returkampen. Videre forteller Mascherano:

— Atlético er et veldig vanskelig lag å slå, men jeg syns ikke de spiller over grensa i forhold til spillets regler. Vi bør respektere dem. Det er tross alt mye på spill i disse kampene. Det er mulig at enkelte taklinger smalt hardere enn vanlig, men jeg tror ikke Atlético-spillerne mente noe vondt.

På spørsmål om straffesituasjonen var Mascherano klar på at han mente det ikke var noen straffe, og om dommeren først skulle blåse så burde det blitt frispark. Mascherano forklarer at han forsøkte å komme seg unna, men at Juanfran søkte kroppskontakt, og da ble det umulig å unngå situasjonen.

— Heldigvis tapte vi ikke kampen på den situasjonen.


Både Sergio Busquets og Jordi Alba besvarte også pressens spørsmål, og førstnevnte hadde mye på hjertet.

— Slik er fotballen. Første omgang var flott for fansen. Vi utnyttet rommene de la igjen, og etter 3-2 forstod alle at det ville bli vanskelig for dem å komme tilbake.

— Dommeren bommet på situasjoner for begge lag, slik jevner seg ut over to oppgjør.

Videre skryter blekkspruten fra Badia av Neymars kreativitet og enorme evne til å avgjøre kamper. Han er også glad for å ha bidratt til scoring på dødball, noe som kanskje ikke kjennetegner Barça.

— Barça er alltid kandidater til å vinne alle turneringer de deltar i. Men vi vil ikke undervurdere Villarreal eller Getafe, uansett motstander i semifinalene. Vi må forberede oss godt til de kampene.

En spiller som var mye involvert både på godt og «vondt» var Jordi Alba. Alt fra å dempe linjemannens flagg med hodet, via å redde ballen omtrent på streken med armen foran ansiktet, til å fosse i angrep og assistere Neymar. Lynbacken fikk avslutningsvis muligheten til å beskrive sin flotte assist, og hans tanker om kampen generelt:

— Jeg måtte løpe langt for det målet – helt fra vår boks til motstanderens, men heldigvis rakk jeg dit i tide og fikk spilt ballen til Neymar. Jeg er kjempefornøyd med måten vi spilte på og spesielt intensiteten etter at vi havnet under 1-0 tidlig.

At forsvaret ser mer solid ut enn i fjor kan vel få benekte, og selv om det stadig er rusk og personlige feil, så ser man i det minste at spillerne «blør for drakta». Etter kveldens cupkamper er det klart at Barcelona møter Villarreal til dobbelt oppgjør, hvorpå første oppgjør spilles på Camp Nou 11. februar. Da kreves trolig like høy innsats om den gule ubåten skal senkes.